Danmark kræver EU-rabat på syv milliarder

Regeringen overvejer at indregne en rabat på syv milliarder kroner i 2020-planen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har meddelt EU's kommissionsformand, José Manuel Barroso, at Danmark kræver en rabat på EU's budgetter på syv milliarder kroner i unionens næste budgetperiode, der løber fra 2014 til 2020. Det skriver Berlingske.

Regeringen overvejer ifølge avisens oplysninger kraftigt at medregne pengene i den 2020-plan, som efter fredagens tilbagetrækningsreform fortsat mangler et mindre milliardbeløb, før regeringen kan sætte to streger under regnestykket.

I sidste ende skal planen skaffe økonomisk holdbarhed for 47 milliarder kroner.

– Danmark er en stærk og solidarisk EU-partner – og det vil vi fortsat være – men vi kan selvfølgelig ikke bare betale for andre rige EU-landes rabatter, oplyser Lars Løkke Rasmussen i en skriftlig kommentar til avisen.

Den danske position har hidtil været at kræve EU's rabatsystem til rige EU-lande som Tyskland, Sverige, Østrig og Hollands afskaffet.

Men nu er kursen altså lagt om, så Danmark forlader flinkeskolen, skriver Berlingske.

– Danmark har længe arbejdet for, at andre landes rabatordninger afskaffes, og i den ideelle verden ville det også være den bedste løsning.

– Men vi må erkende, at rabatordninger gennem de seneste EU-budgetforhandlinger har udviklet sig til den almindeligt accepterede løsning, skriver Lars Løkke Rasmussen til avisen.