Daniel Skaaning udtaget til VM

Foto: Kasper Nørgaard Hansen
Det første langbane-VM venter nu for Daniel Skaaning.
Det første langbane-VM venter nu for Daniel Skaaning.

For en lille måned siden fortalte Taastrup-svømmeren Daniel Skaaning til DAGBLADET, at han for alvor stod og bankede på til VM i august. Som en del af holdet på 4×200 meter fri. Men at der på det tidspunkt stadig var en forhindring.

Men nu har Danmarks fire bedste på 200 meter fri svømmet så stærkt i år, at Dansk Svømmeunion tirsdag netop valgte at udtage holdkappen til VM.

Det er første gang, at Daniel Skaaning skal deltage i et VM på langbane – efter at han tidligere har deltaget ved to verdensmesterskaber på kortbane, samt ikke mindst OL i London. Og tilfredsheden er selvsagt stor:

– Det er super fedt, og noget jeg glæder mig meget til. Det er næsten på højde med OL: Alle de bedste i verden er samlet, og så er det oven i købet året lige før et OL. Så folk vil virkelig gerne vise, hvad de kan. Så der bliver rigtig meget kog på, forklarer den unge, men alligevel ikke helt grønne svømmer – set i mesterskabssammenhæng.

Ved omtalte VM – som afholdets i russiske Kazan i august – er det således, at hvis landene klarer sig tilpas godt i holdkapperne – så venter der en slags »bonus«:

Til og med nummer 12 ved 4×200 meter fri får nemlig en nationsplads i disciplinen ved næste års OL.

– Selv tror jeg bestemt også, at det er realistisk at få dén 12. plads. Det er et skrapt selskab, men vi er altså også blevet et rigtig godt hold efterhånden, siger Skaaning.