Dalmose får karantæne for at rydde banen

Ajax-træner Christian Dalmose står til to spilledages karantæne efter at have beordret et pigehold til at forlade banen i en ungdomsturnering.

Christian Dalmose har tilsyneladende taget ved lære af Anja Andersen. Tilbage i 2006 oplevede den daværende Aalborg DH-træner, hvordan Anja Andersen bad sit sit Slagelse-hold forlade banen i protest mod en dommerkendelse.

For en måneds tid siden var det så Dalmose, der på grund af uenighed med dommeren sendte sit hold af banen. Det skete i forbindelse med ungdomsturneringen Ydun Cup, hvor Dalmose – der normalt står i spidsen for Ajax' herrehold i den næstbedste række – trænede HIK's U/12-pigehold, hvor hans datter spiller.

Han fik rødt kort i forbindelse med en diskussion med dommeren, men i stedet for blot selv at forlade spillepladsen, som det er påkrævet, beordrede han hele holdet til at gå fra banen.

Sagen har været oppe i Københavns Håndbold Forbunds disciplinærudvalg, og her har man ifølge Ekstra Bladet takseret forseelsen til to spilledages karantæne. Én for det røde kort, og én for at trække holdet efterfølgende. Samtidig er Dalmose nu blevet idømt en bøde.

Anja Andersen blev i sin tid idømt et helt års karantæne, men straffen blev senere ophævet, efter at sagen havde været oppe i Danmark Idræts-Forbunds appeludvalg. Alligevel nåede Slagelse-træneren at sidde ude i syv kampe på grund af sin optræden.