Dagplejen i Kokkedal til julegudstjeneste

KOKKEDAL: Dagplejen i Kokkedal har været til den traditionelle julegudstjeneste i Egedal Kirke, som blev afholdt af Præsten Jørgen Sejergaard.

Vi startede med at lave lidt julepynt til juletræet og gik i samlet flok op mod kirken.

Jørgen Sejergaard viste sin store sorte kuffert. Alle børn ville røre ved indholdet:præstekjolen og den flotte store krave.

Derefter tog han præsteudstyret på og vi gik op ad trappen til orglet. Martin spillede lidt og fortalte lidt om orglet. Mange børn og voksne fik lov til at spille på orglet og ville slet ikke videre.

Nu var det tid til julegudstjenesten. Vi gik i samlet trop ind i kirken, med De hellige tre konger, Maria, Josef, Jesus i krybben, hyrden, æslet og englene, figurer konfirmander i tidens løb har lavet i julepapir. Da de var sat på plads, pyntede vi juletræet med vores medbragte julepynt, fortæller en af dagplejerne Kathy Friis.

Så tændte vi adventskransen, mens vi sang: "Nu tænder vi det første lys". Så var det tid til lidt historie om Jesus-barnet og hvad der skete den nat, han blev født. I den forbindelse sang vi også: "Et barn er født i Betlehem". Ikke mange børn sang med, men det gjorde de i flere dage bagefter. Vi voksne følte, at vi kunne mærke julestemningen sprede sig i kirken. Efter den sidste sang "Glade jul, dejlige jul" skulle vi ud og spise æbleskiver og drikke saftevand. Jeg tror vi fik spist ca. 8-10 stykker hver. Mum, hvor blev vi mætte. De der var lidt hurtigere færdig dansede om juletræet, mens de sang "Nu det jul igen". Den kunne de fleste.

Nu var det tid til at gå hjemad. Richard sørgede for at kirkeklokkerne ringede så vi gik i takt til kirkeklokkerne hjem til legestuen.

Tak til Jørgen og hans medhjælper. Vi håber vi kan gentage det igen næste år. Det kunne være sjovt, hvis institutionerne også ville være med, siger Kathy Friis.