Coronasmitte bremsede boksehelts comeback

Oscar De La Hoya, der den 4. februar fylder 50 år, meldte afbud til sin comebackkamp i 2021. Den tidligere verdensmester var på hospitalet med coronasmitte.

Selv om han har indstillet boksekarrieren, er Oscar de la Hoya, der 4. februar fylder 50, stadig i god form. Dette foto er halvandet år gammelt.

Selv om han har indstillet boksekarrieren, er Oscar de la Hoya, der 4. februar fylder 50, stadig i god form. Dette foto er halvandet år gammelt.

Det er over 14 år siden, at en af boksesportens store stjerner var i ringen for sidste gang i en betydende kamp, men sådan skulle det ikke have været.

Den amerikansk-mexicanske knockoutkonge Oscar De La Hoya, der lørdag den 4. februar fylder 50 år, havde en comebackkamp planlagt i 2021, men coronapandemien kom i vejen.

En uge før dysten mod den brasilianske kampsportsekspert Vitor Belfort måtte De La Hoya skuffe sine fans. Den tidligere bokseverdensmester var indlagt på hospitalet efter at være blevet smittet med coronavirus.

– Lige nu er jeg på hospitalet for at blive behandlet. Og jeg er overbevist om, at jeg vil være tilbage i ringen, før året er omme, skrev Oscar De La Hoya på Twitter, men fulgte ikke sine ord op med handling.

Derfor er hans sidste officielle kamp stadig nederlaget til filippineren Manny Pacquiao i december 2008. Året inden blev De La Hoya også stoppet af Floyd Mayweather.

Med fire nederlag i karrierens sidste syv kampe fik De La Hoyas imponerende boksekarriere en lidt kedelig afslutning.

Den hårdtslående bokser nåede at være indehaver af 11 forskellige VM-bælter i forskellige vægtklasser i løbet af sine 16 år som professionel bokser. Han vandt 30 ud af 45 professionelle kampe på knockout.

Som amatørbokser slog den venstrehåndede hardhitter sig til OL-guld i letvægt ved legene i Barcelona i 1992.

Også en dansker har fået en gedigen øretæve i ringen af De La Hoya.

I 1994 drog den dengang ubesejrede Jimmi Bredahl over Atlanten for at forsvare sit WBO-bælte i superfjervægt.

Men Bredahl blev udbokset af De La Hoya i Los Angeles foran 5000 tilskuere – heriblandt en række Hollywood-stjerner, der ville se USA's nye boksehåb fra ringside.

Efter ti omgange måtte danskerens hjørne smide håndklædet i ringen, efter at Bredahl et par gange var blevet sendt i kanvassen.

Oscar De La Hoya anslås at have tjent cirka 1,5 milliarder kroner alene på sin boksekarriere.

Han har to forliste ægteskaber bag sig og er far til seks børn.

/ritzau/