Contador slår Froome i første test: Det var en god dag

Alberto Contador slog Chris Froome i onsdagens enkeltstart ved Ruta del Sol, som er deres første løb i 2015.

Rivalerne Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) og Chris Froome (Team Sky) er tippet til at skulle slås om sejren senere på sæsonen i Tour de France.

Onsdag aften stod de over for hinanden i den første lille test mellem de to i etapeløbet Ruta del Sol, som er stjernernes første løb i 2015. Det blev med Contador som vinderen.

Den anden af to deletaper onsdag var en enkeltstart på 8,2 kilometer, hvor Contador var otte sekunder hurtigere end Froome.

For spanieren rakte det til en fjerdeplads på etapen, hvilket var nok til at overtage førertrøjen i løbet. Etapevinder blev en anden spanier, Javi Moreno fra Movistar, der var seks sekunder hurtigere end Contador.

– Jeg er glad, fordi det var en god dag. Ikke så meget på grund af resultatet, men primært på grund af den form, jeg følte jeg var i.

– Det er altid rart at føre løbet, men forskellen er ikke stor, og vi har stadig mange kilometer foran os, siger Contador til Tinkoff-Saxos hjemmeside.

Det bekymrer heller ikke Froome, at han måtte se sig slået af konkurrenten. Han pointerede, at han ikke havde satset unødigt for at slå spanieren.

– Jeg tabte tid til Alberto, men vi er stadig kun i februar og bygger op, så jeg er fint tilfreds, siger Froome til Cyclingnews.

Briten ligger nummer fire i den samlede stilling. Også her er han otte sekunder efter Contador.

Løbet slutter på søndag.