Comeback’er og debutant løftede Dalby

Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
For første gang i sæsonen var Anders Porsborg med fra Dalby, og med fem scoringer demonstrerede han, at målfarligheden ikke har taget skade af den lange skadespause. Foto: Jens Wollesen
For første gang i sæsonen var Anders Porsborg med fra Dalby, og med fem scoringer demonstrerede han, at målfarligheden ikke har taget skade af den lange skadespause. Foto: Jens Wollesen All rights reserved! Jens Wollesen +4520471563

håndbold: I julepausen fik Dalby tilgang af Mike Bak fra Køge. Og det er de glade for hos oprykkerne.

Samtidig er Anders Porsborg blevet spilleklar efter en langvarig pause på grund af hoved- og knæproblemer.

Og det er de lige så glade for. Mindst.

De to »nye« var nemlig med til at løfte Dalby-holdet et niveau og sikre to vigtige – og lidt overraskende – point i søndagens hjemmekamp mod Hillerød.

– Den her sejr giver et boost til holdet. Vi har trænet en hel måned til den her kamp, og det var vigtigt at komme godt ud af den, siger Dalbys co-træner Per Rasmussen efter sejren på 34-27.

Egentlig var det meningen, at Anders Porsborg kun skulle bruges i et par minutter her og der som afløser på stregen, og sådan var det også i første halvleg.

Efter pausen kom han dog alligevel i spil i sin gamle rolle i bagkæden, og det var straks… en fiasko…

Først skød han langt over mål, og så overtrådte han i et gennembrud – og de smuttere udnyttede Hillerød til at bringe sig foran 16-18.

Men så var den værste rust banket af Porsborg, der drønede gennem gæsternes forsvar, reducerede til 17-18 og trak en to-minutters udvisning til Nikolai Drifte.

Hilerød tog målmanden ud for at spille seks mod seks, og så kunne Martin Pedersen score i tomt mål til 18-18, inden debutanten Mike Bak tyrede Dalby tilbage i front med et flot hopskud fra højre back.

Derfra så værterne sig aldrig tilbage, men cruisede til en stensikker syvmålssejr.

– Vi spiller en god angrebskamp, og jeg synes Mike Bak gjorde det godt på højre back. Vi har tidligere haft svært ved at score fra den position, men det kan vi nu – og det frigiver ressourcer andre steder, siger en glad Per Rasmussen.

Og tilbagevendte Anders Porsborg er enig.

– Nu har vi tre ventrehænder på holdet, og det er fedt, at de kan bytte rundt, siger Porsborg, der var lykkelig over at være tilbage på banen for første gang i sæsonen. Også selv om det ikke var alt, der lykkedes.

– Jeg skyder et straffe lige på målmanden og overtræder, hvor jeg er helt fri. Det skyldes manglende træning, men det skal nok komme. Og det var fandeme to gode point, siger han med et stort smil.