Coloplast forlader Flygelet i Kokkedal

150 medarbejdere skal til Humlebæk og 6000 kvadratmeter sælges

I sidste uge blev medarbejderne orienteret om, at de cirka 150 kontor-arbejdspladser i Flygelet i Kokkedal skal flyttes til ledige lokaler i Humlebæk.

Flytningen fra den lange bygning, hvor Karlebo Rådhus og lokalhistorisk arkiv i dag bruger resten, berører ikke de omkring 200 medarbejdere på fabrikken ved siden af Flygelet, der udfører produktudvikling.

I forbindelse med at en del af produktionen flyttes fra Humlebæk til Ungarn er der opstået ledige fabrikslokaler i Humlebæk. Disse lokaler vil i løbet af et lille år være ryddet og i løbet af halvandet år befolket af det administrative personale fra Flygelet.

Coloplast har derfor valgt at sælge den andel i Flygelet, som man for en del år siden erhvervede af Karlebo Kommune, der dengang ikke havde behov for så meget areal og fik penge i kassen efter det ikke helt billige køb af hele flygelet og flytningen af administrationen fra den gule bygning på Brønsholmsdalsvej.

Coloplast oplyser at man forhandler med flere interesserede købere.

Flygelet har været i spil i forbindelse med Sammenlægningsudvalgets drøftelser om placeringen af administrationen for den nye Fredensborg Kommune, hvor et af argumenterne imod har været den manglende plads.

Dette ville kunne løses ved tilbagekøb af Coloplasts andel af Flygelet, men vil være afhængig af den rette pris.

Alle berørte produktionsmedarbejdere i Humlebæk har fået jobgaranti og vil blive overflyttet til andet arbejde, og samtidig kan nævnes at Coloplast stadig har behov for arbejdskraft på de danske fabrikker og der mangler ansøgere til produktionen på fabrikkerne i Nordsjælland