Clinton: Gaddafis kone er i Tunesien

USA bekræfter nu, at Gaddafis kone og datter er flygtet til Tunesien.

Den libyske leder Muammar Gaddafis kone og datter er flygtet til nabolandet Tunesien, siger USA's udenrigsminister, Hillary Clinton.

I et interview med tv-stationen CBS siger hun, at det internationale pres på Libyen gør "langsomt, men stadigt fremskridt".

En oprørsbevægelse forsøger med luftstøtte fra Nato-lande at vælte Muammar Gaddafi, der har regeret Libyen i mere end fire årtier.

– Presset på Gaddafi-styret er nået til det punkt, at Gaddafis kone og datter er flygtet over grænsen til Tunesien i løbet af de sidste to dage, siger Clinton.

– Olieministeren er også hoppet af, siger hun.

Rygterne om, at Gaddafis kone og datter var flygtet til Tunesien, har cirkuleret i et par dage, men det er første gang, at en vestlig politiker på højeste plan bekræfter dem.

Tunesiske embedskilder sagde i går, at rygterne ikke var sande. Det blev dog understreget, at hvis medlemmer af Gaddafi-familien dukkede op i Tunesien, så ville de blive anholdt, da de er omfattet af et rejseforbud, som er del af FN's sanktioner mod Libyen.

– Der er i øjeblikket en enorm strøm at beskeder til Gaddafi, ikke kun på grund af militære angreb, men også fra folk, som han troede var del af sin lejr eller som i det mindste ikke ville forsøge at få ham til at gå af, siger Clinton.