Chris´s Rørservice fylder 40 år

Siden 1972 har Niels Christian Pedersen haft sit eget firma, som han og fru Kirsten har passet og plejet. Nu fylder Chris Rørservice 40 og det fejres med åbent hus fredag den 31. augustAf Charlotte Koefoed

Foto: Charlotte Koefoed

Dianalund: Knæene er efterhånden blevet lidt slidte og gør vrøvl, men ellers er 67-årige Niels Christian Pedersen, Chris Rørservice, i fin form. Han knokler stadig fra morgen til aften og også gerne i weekenderne med at fikse folks rør og stoppe vand, der pludselig finder på at smutte ud af samlinger og rør eller andre vand- og sanitetsproblemer.

Det har han gjort i 40 år i sit eget firma, men arbejdet har han, siden han var 14.

– Først kom Chris i lære som vvs-smed hos smeden i Kongsted. Her var han et par år efter han var blevet udlært. Så fik han lyst til at prøve noget andet og fik arbejde som sælger i vvs, men det der med at have pænt tøj på og være lidt fin på den er slet ikke ham. Han har det allerbedst i sit blå arbejdstøj, griner Kirsten Pedersen, der har været med i firmaet lige siden det startede.

Ikke mange fridage

Chris, som Niels Christian Pedersen altid er blevet kaldt, har fra firmaets start haft sin kone ved sin side. Hun var oprindeligt lægesekretær på Filadelfia, men parret blev enige om at være sammen om firmaet, fordi det hang meget bedre sammen med familielivet, idet de kort forinden havde fået deres første søn, Jesper.

– De første 30 år tror jeg kun det blev til en uges ferie på et år. Vi er ikke typen, der har haft lyst til at rejse. Vi har prioriteret firmaet. Så Chris er kørt ud i weekender, morgen , middag og aften, så meget fritid er det ikke blevet til, fortæller Kirsten Pedersen.

Dog er der de seneste år sneget sig en uges ferie mere ind og weekenderne bliver ofte tilbragt i sommerrhuset på Reersø.

Lille, solidt firma

Chris Rørservice har altid været et lille familiefirma. Tre lærlinge er blevet udlært og den første var Anders Andersen, der senere etablerede sig som smed og vvs-mand Skellebjerg. Firmaet har aldrig ville voske sig stort og have masser af ansatte. Med lærlingene og nu sønnen Jesper i firmaet var Chris Rørservice serviceret dianalund og omegn i 40 år og så længe knæene holder, bliver Chris ved. Men alderene og de mange års hårde arbejde er ved at sætte sit præg.

– Når Chris en dag siger stop, så stopper vi bare og nedlægger firmaet. Vi har haft mange rigtige gode år og det vil vi gerne markere med et åbent hus fredag den 31. august i Fælleshuset på Søndermarksvej, siger Kirsten Pedersen.

Her kan man kigge forbi og få lidt at spise og drikke, samt ønske Chris og hans rørservice tillykke med de mange år.