Chelsea tolererer ikke racisme til finale mod Tottenham

Chelsea vil ikke acceptere nogen form for racisme fra sine fans til søndagens Capital One Cup-finale.

Den engelske fodboldklub Chelsea FC er forud for søndagens Capital One Cup-finale ude med en løftet pegefinger til sine fans om at støtte holdet på en positiv måde og undlade antisemitiske smædesange mod modstanderholdet fra Tottenham Hotspurs.

Udmeldingen kommer efter, at en gruppe Chelsea-fans i sidste uge var indblandet i en racistisk episode i Paris i forbindelse med Champions League opgøret mod Paris Saint-Germain.

Tottenham er kendt for at have rødder i det jødiske samfund, og kampe mellem de to lokalrivaler har ofte været præget af racisme på tribunerne.

– Kampen mellem Chelsea og Tottenham har historisk set ofte medført en ubehagelig antisemitisk stemning, som ikke har nogen plads i fodbold eller andre steder i samfundet.

– Derfor beder vi alle fans om udelukkende at støtte holdet på en positiv måde, skriver Chelsea FC på sin hjemmeside.

Efter episoden i Paris, hvor en gruppe fans forhindrede en sort mand i at træde ind i et tog, mens de sang racistiske sange, har Chelsea givet fem tilhængere karantæne, og klubben er klar til at slå hårdt ned på racisme igen hvis nødvendigt.

– Hvis vi modtager beviser for, at tilhængere har deltaget i anti-semitisme eller nogen anden form for diskriminerende opførsel, så vil vi ikke tøve med at tage sanktioner i brug, inklusiv retsforfølgelse, siger klubben og fortsætter:

– Chelsea FC er stolt af diversiteten i vores klub, og vi anerkender lighed på tværs af race, køn, seksualitet, handicap og religion. Vi er her alle af den samme grund, og det er at støtte vores hold.