Chelsea sender Arsenal ud af titelkamp

Arsenal får svært ved at udfordre Chelsea og Manchester United i den engelske titelkamp efter 0-2-nederlag til Chelsea. Didier Drogba blev dobbelt målscorer.

Arsenals William Gallas forsøger sig mod Didier Drogba.   (Foto: GLYN KIRK/Scanpix 2010)
Arsenals William Gallas forsøger sig mod Didier Drogba. (Foto: GLYN KIRK/Scanpix 2010)

Guldkampen i Premier League er blevet til en duel mellem Chelsea og Manchester United, efter at Chelsea med enkle midler slog Arsenal med 2-0 på Stamford Bridge.

Sejren betyder, at Chelsea topper Premier League med 58 point, Manchester United følger efter med 56 point, mens Arsenal på tredjepladsen har 49 point.

Didier Drogba blev dobbeltmålscorer for et effektivt Chelsea-mandskab, der demonstrerede, at Arsenal ligesom i de foregående sæsoner mangler den sidste kvalitet i at kunne udfordre de bedste hold i England.

Gæsterne havde masser af chancer og spillede bolden godt rundt, men utilstrækkelig kvalitet i afslutninger og defensive indgreb koster fortsat for mange point.

Arsenal-angriberen Andrei Arshavin havde en oplagt mulighed for at udligne til 1-1 efter 17 minutter, men russerens helflugter var dårligt placeret midt på Chelseas keeper Petr Cech.

Arsenals forsvarsproblemer blev udstillet ved Didier Drogbas 2-0-scoring efter et hurtigt kontraangreb, hvor Chelsea-topscoreren med et simpelt træk fik to forsvarere til at gå på samme finte. Dermed kunne Drogba efter 23 minutter let øge føringen med et skud fra kanten af straffesparkfeltet.

Med en halv time tilbage blev Nicklas Bendtner sendt på banen for Arsenal i et forsøg på at indhente føringen. Den danske angriber fik skabt en del uro, men ikke nok til at ryste Chelseas defensiv, hvor anfører John Terry leverede en solid indsats trods ugens begivenheder.

Fredag blev Terry frataget anførerhvervet for det engelske landshold som følge af en affære uden for banen.

Didier Drogba var kort før slutfløjt tættest på at øge antallet af scoringer på Stamford Bridge med et frispark, der ramte overliggeren.