Byrådsmødet bliver skæbnesvangert

Foto: Jens Berg Thomsen

Betonvirksomheden Unicons fremtid i Hillerød er nu lagt i hænderne på byrådet. Virksomheden selv flytter gerne til erhvervstrekanten, men der kommer til at opstå et tomrum, hvis der ikke kommer en dispensation til at fortsætte på Falkevej et stykke tid endnu.

"Erhvervstrekanten er det eneste alternativ, kommunen har. Men den proces, der er i gang med en ny lokalplan, gør, at vi tidligst kan have en ny fabrik bygget færdig i april 2017", siger Steen Dahlgaard, regionsdirektør i Unicon.

"Kommunen har ønsket, at vi flyttede til Erhvervstrekanten, siden de selv opfandt den. Vores problem er, at vi kommer fra Falkevej, hvor én nabo klager. Der er 900, der har klaget over den kommende erhvervstrekant. Det er ikke nemt og oplagt for os, men vi vil gerne derud, hvis vi kan få en garanti om, at det kan lade sig gøre."

"Har I købt en grund der?"

"Nej."

Unicon skal nu direkte i byrådet, og direktøren regner med at have målinger klar til politikerne dagen inden. Virksomheden har gjort nogle foranstaltninger for at begrænse støjen, der er et problem i forhold til miljøkrav. Steen Dahlgaard har ikke selv set målingerne.

"Hvis det viser sig, at støjgrænserne kun bliver overtrådt ganske lidt, håber jeg på en dispensation. Hvis de ikke vil give det, bliver vores produktion så urentabel, at vi ikke kan fortsætte. Det bliver skæbnesvangert, hvad byrådet stemmer."

"Selvfølgelig skal vi overholde loven, men vi skal også have en fair behandling. Vi kan ikke have en ny fabrik klar før i 2017, og så kan vi ikke forstå, hvis vi ikke kan få en dispensation, når vi har haft det i ti år," siger Steen Dahlgaard.