Byrådet mødes om TKD-retssag

Foto: Martin Warming

Byrådspolitikerne i Furesø mødes torsdag den 15. januar til et ekstraordinært byrådsmøde, hvor eneste punkt på dagsordenen er retssagen mod TK Development.

Furesø Kommune indgik i 2012 en aftale med TK Development om en udvidelse af Farum Bytorv, men udvidelsen er aldrig blevet til noget, og sidste år valgte Furesø Kommune at hive TK Develoment en tur i retten for misligholdelse af aftalen.

Medlemmerne af økonomiudvalget holdt møde om retssagen i onsdags, men hverken borgmester Ole Bondo Christensen, Venstres gruppeformand Gustav Juul eller by- og kulturdirektør Niels Thygesen har ønsket at kommentere sagen, da mødet blev afholdt for lukkede døre. Det samme bliver det ekstraordinære byrådsmøde i næste uge.

"Lige nu er vi inde i et forløb, der ikke er afsluttet, og så længe den proces kører, må vi forholde os til det. Men i Venstre mener vi stadig, at det er vigtigt at styrke vores lokale detailhandel – herunder Farum Bytorv, og det vil vi forsat arbejde for", lyder det fra Gustav Juul.

Furesø Avis erfarer, at der i hvert fald er blevet afholdt et retsmøde i sagen den 10. december. 

Furesø Avis har forsøgt at få en kommentar fra Robert Andersen, der er direktør i TK Development, men han har ikke reageret på vores henvendelse. 

Robert Andersen har dog tidligere udtalt til Furesø Avis, at han mener, at det er Furesø Kommune, der ikke lever op til sine forpligtelser.

"Vores opfattelse er, at vi har indgået en aftale med Furesø Kommune om køb af et stykke jord på en række forudsætninger, men de forudsætninger er efter vores opfattelse ikke løftet. Vi har ikke lyst til at købe en vare, vi ikke har bestilt. Derfor vil vi ikke betale", sagde Robert Andersen til Furesø Avis i oktober 2013.