Bymidten uden toiletter i turistsæsonen

Skarp kritik af, at Torvets toiletter har været lukket i hele turistsæsonen gør, at kommunen i dag, onsdag, har sat en toiletvogn op på Torvet. Man venter dog stadig på, hvad der skal ske med de underjordiske toiletter

Umiddelbart efter, at Hillerød Posten mandag talte med sektionsleder i kommunens afdeling for ejendomme, Bryan Karlqvist, ville han bestille en toiletpavillon til Torvet. Og den pavillon er nu landet.

På Torvet har man ellers to kældertoiletter. Som har været lukket helt ned hen over sommeren. I turistsæsonen.

De lukkede toiletter og den manglende skiltning til de øvrige toiletter i bymidten har gjort, at turister og handlende har måtte gå tiggergang til cafeer og butikker, når de har skullet forrette deres nødtørft.

Toiletterne på Torvet har været lukket af sikkerhedsmæssige årsager, fordi en del af flisebelægningen på trapperne sad løs.

Ved nedgangen til det nu lukkede dametoilet er der et gult byggeplads-skilt. Men håndværkere og byggeplads. Det er der ikke tale om.

"Vi bestilte arbejdet for fire uger siden og havde forventet, at det var færdigt nu. Men det er det ikke. Vi bliver derfor nødt til at sætte en toiletpavillon op midlertidigt, og den bestiller vi i dag," sagde Bryan Karlqvist mandag formiddag til Hillerød Posten.

Erik Helmer Pedersen, direktør for den lokale erhvervsparaply C4, er bestemt ikke tilfreds.

"Det er jo helt forrykt, at vi har så mange turister, som bliver nødt til at spørge om lov til at gå på toiletter rundt om på cafeerne. I det hele taget har bymidten slet ikke taget sig godt ud i år, hvor vi har rigtig, rigtig mange turister," siger han til Hillerød Posten:

"Toiletterne på Torvet har været spærret af i meget lang tid, og det er problematisk, fordi skiltningen til de øvrige toiletter i bymidten er ikke-eksisterende."

Der er offentlige toiletter på Posen, på Markedspladsen og i P-huset i Østergade, og så er der også toiletmuligheder i Slotsarkaderne og i Gallerierne.

Og fra i dag også en pavillon på Torvet.

Men ikke nok med det. Formentlig inden for de nærmeste måneder beslutter politikerne, hvor et sæt nye toiletter placeres på Torvet.

"Der er sat 700.000 kroner af til nye toiletterne, men vi er desværre kun nået til planlægningsfasen. Vi skulle have haft det løst i foråret, men vi skal lige igennem en høringsfase først. Vi har fra forvaltningens side indstillet, at der i gadeplan etableres et handicaptoilet samt et dame- og et herretoilet," fortæller arkitekt Birger Gjellerup til Hillerød Posten.