Byfest reddet: Moonjam spiller til ‘Skønne Skævinge’

Skønne Skævinge bliver alligevel afholdt til sommer, og det første koncertnavn er allerede blevet booket

'Skønne Skævinge' har hængt i en tynd tråd, men nu ser det ud til, at Skævinges egen byfest, der blev afholdt for første gang sidste år, er reddet og alligevel bliver afholdt til sommer i uge 26.

Arrangøren af byfesten, ISS Klub Frivillig, måtte ellers aflyse byfesten i midten af januar, da den plads, som byfesten bliver afholdt på, var blevet booket til anden side.

Føllegaard Alive havde booket festpladsen, da foreningen havde planer om at få 'Danmark Dejligst' med sangeren Rasmus Nøhr i spidsen til Skævinge lørdag den 29. juni – altså lørdagen i uge 26 – men de planer faldt efterfølgende på gulvet.

Da det viste sig, at Føllegaard Alive alligevel ikke skulle bruge festpladsen, blev der indkaldt til et hastemøde for de mange frivillige i Skævinge. På mødet blev det enstemmigt vedtaget, at 'Skønne Skævinge' skal gennemføres her i 2019 – på trods af, at man altså er kommet flere måneder bagud i forhold til planlægningen.

"'Skønne Skævinge' var en stor succes sidste år, så vi er selvfølgelig rigtig glade for, at vi alligevel får mulighed for at afholde byfesten igen i år. Der er fuld opbakning fra alle de frivillige, og de har allerede grebet alle de opgaver, der er blevet uddelt," fortæller Lasse Petersen, der er formand for ISS Skævinge.

Skønne Skævinge bliver afholdt den 27., 28. og 29. juni på festpladsen i Skævinge. De frivillige er i fuld gang med forberedelserne, og det første store koncertnavn er allerede på plads. Moonjam, der blandt andet er kendt for de store hits 'Gennem ild og vand' og 'Bag de blå bjerg', spiller således på byfesten, som der er gratis adgang til.

"Vi er jo kommet lidt sent i gang med planlægningen, og det betyder, at mange af de bands, vi havde i kikkerten, allerede er blevet booket til anden side. Men jeg synes alligevel, at der er lykkedes os at få et rigtig godt hovednavn (Moonjam, red.)," siger Lasse Petersen.

"Jeg håber, at rigtig mange vil finde vej til Skævinge og opleve den her 'havefest'-stemning, som vi ønsker at skabe. 'Skønne Skævinge' er for alle aldersgrupper -både børn, unge, os midt imellem og de ældre. Formålet er selvfølgelig at skrabe nogle penge sammen til vores lokale foreninger i Skævinge, så man er også med til at støtte et godt formål, når man deltager i 'Skønne Skævinge'," tilføjer Lasse Petersen.

ISS Klub Frivillig kommer løbende til at løfte sløret for årets program på sin Facebook-side.

ISS Klub Frivillig har over 200 frivillige tilknyttet, og overskuddet fra 'Skønne Skævinge' går til de lokale foreningers frivillige arbejde.