Burger-piger i tanktop og hotpans ydmyges

På Hot Buns – en burgerrestaurant i Aarhus, Skagen og snart København, er der øjensynligt kun kønne kvinder ansat som tjenere.

De bliver udstyret med en stram tanktop og et par hot pants som uniform, skriver Avisen.dk i dag.

Hot Buns minder meget om de berømte 'Hooters' restauranter i USA, hvor netop en stor barm klemt ned i en stram tanktop og et par flotte ben i hotpants er i fokus. Men kvinderne skal finde sig i meget på grund af deres uniform. Det viser en amerikansk undersøgelse om Hooters.

Det får advarselslamperne til at ringe hos Dansk Kvindesamfund.

"Ydmygende kommentarer og fysiske overgreb, som et klap i numsen, er del af hverdagen. Derudover er konceptet sådan, at kvinderne skal være flirtende og indsmigrende. Derfor oplever flere, at mandlige gæster venter på dem, når de får fri. Det er stærkt ubehageligt," siger næstformand Ulla Tornemand til Avisen.dk.

Og den rolle, som servitricerne spiller, har konsekvenser for deres velvære, viser undersøgelsen.

"De har det skidt, efter de har været på arbejde. Den konstante bekræftelse fra de mandlige gæster betyder ikke, at kvinderne får et bedre selvværd. Derudover bliver de ofte set ned på fra familie og venner, fordi de har den type job," mener Ulla Tornemand.

Hun opfordrer folk til at stemme med fødderne og ikke støtte Hot Buns.

En tidligere ansat på Hot Buns fortæller til Avisen.dk, at dygtige, kvindelige tjenere blev fyret og erstattet af 'pænere' kvinder, der ikke nødvendigvis var bedre til deres job.

Avisen.dk har været i kontakt med medejer af Hot Buns, Mathias Kær.

Han vil stadig hverken be- eller afkræfte, om der også ansættes mandlige værter, og han ønsker ikke at udtale sig til Avisen.dk om sagen.