Bruun: Krohn-Dehli er et stjerneindkøb

Michael Krohn-Dehli er et stjerneindkøb for en lille klub som Celta Vigo, mener fodboldekspert Morten Bruun.

Der er ingen tvivl hos fodboldkommentator Morten Bruun, når han skal vurdere Celta Vigos planer med at købe den danske landsholdsspiller Michael Krohn-Dehli.

– For dem er det et stjerneindkøb, siger Morten Bruun, der er mangeårig iagttager af den bedste spanske liga.

Med den økonomiske krise i Spanien og langt mindre tv-penge end tidligere i den bedste fodboldrække Primera Division – også kaldt La Liga – har mange klubber i Spanien nemlig slet ikke råd til at betale penge for spillere.

– Når en klub som Celta Vigo betaler en transfersum for en spiller overhovedet, så er det et betydeligt indkøb for den her klub. Altså de ti dårligste klubber i La Liga har stort set ikke råd til at betale transfers.

– Så hvis vi bare siger, det er en million euro – og det er sikkert et meget godt bud – jamen, så er der altså tale om et markant spillerindkøb for Celta de Vigo, siger Morten Bruun.

Men netop at pengene er små i Spanien betyder, at klubberne er nødt til at være sikre, når de betaler penge for en spiller.

– Det er jo positivt for Michael Krohn-Dehli, for det antyder jo i den grad, de har sat sig ind i tingene. Så det er ikke bare en chance, som de nogle gange tager i de spanske klubber med at leje en spiller, fordi det er der ingen risiko ved, siger Morten Bruun.

Morten Bruun anser ikke Michael Krohn-Dehli til at være stærk nok til de næstøverste hold i Spanien – såsom Valencia og Sevilla – ligesom han næppe ville kunne klare en sæson i den fysisk hårde Premier League.

Derfor må han sammen med Celta Vigo kæmpe om at undgå nedrykning med 10-12 andre hold i Spanien.

– For Celta de Vigo vil det være en succes at blive nummer 17. Det bliver formentlig en kamp om at undgå nedrykning for Celta de Vigo, siger Morten Bruun.

– Men det skal Michael Krohn-Dehli ikke være ked af, for han kommer altså til at spille i La Liga. Og det er en af verdens to stærkeste ligaer.

– Og det er med al respekt noget af et skridt frem i forhold til Brøndby i Superligaen.