Brøndby-profil efterlyser kvalitet efter derbynedtur

Brøndby var overmatchet mod FC København, erkender Anis Slimane og Niels Frederiksen.

Denis Vavro og FC København moste Brøndby og Anis Slimane i søndagens derby.

Denis Vavro og FC København moste Brøndby og Anis Slimane i søndagens derby.

Dårlige clearinger og passivitet i eget felt var en stor del af forklaringen på Brøndbys 1-4-lussing mod FC København søndag.

Det mener midtbaneprofilen Anis Slimane, der havde svært ved at skjule sit ubehag over præstationen og nederlaget lige efter kampen.

– Hvis man skal vinde en fodboldkamp, skal man kunne forsvare sit mål, og det gjorde vi ikke. Der manglede kvalitet, siger midtbaneprofilen.

Nedturen er klemt inde mellem to kampe i Conference League mod Basel, og Slimane vil bruge de næste dage på at ryste oplevelsen af sig.

– Vi snakkede efter sejren over Basel om, at vi skulle tage niveauet med, men det gjorde vi ikke, og det er sindssygt irriterende.

– Det gør sindssygt ondt at tabe, og at tabe til FCK er endnu værre. Men vi har en sindssyg vigtig returkamp på torsdag, og vi må ikke tage den negative energi med videre, siger Slimane.

Brøndby-træner Niels Frederiksen både nikker anerkendende mod FCK og fremhæver sit holds mangler.

– Hvis en kamp har to ingredienser, hvor den ene er, at man møder et stærkt hold med lidt dygtigere spillere, og den anden er, at man ikke selv rammer niveauet, så bliver forskellen relativ stor. Og det var det, vi så, siger Frederiksen.

Ifølge Brøndby-træneren bliver der arbejdet på at forstærke holdet. Det drejer sig især om offensiven og muligvis også backpositionerne.

Anis Slimane vil hilse nye kolleger meget velkommen.

– Det kunne være fedt med mere kvalitet, men det er ikke mig, der styrer det.

– Jeg tænker mere på, hvad vi kan gøre nu og her, med de spillere vi har. Men jo, jeg vil ikke klage, hvis der kommer kvalitet ind i truppen i de næste uger, siger den tunesiske landsholdsspiller.

Hos sejrsherrerne var humøret ikke overraskende mere positivt.

Mesterholdet har haft vaklende sæsonstart med nederlag mod AC Horsens og Viborg FF, men Jess Thorup blev overbevist af sine spillere søndag.

– Jeg er sikker på, at det her bliver vendepunktet for os.

– Det bliver vores kickstart til at få sæsonen sat i gang. Det har været for jævnt og urytmisk. Men mod Brøndby satte vi det sammen, som man kan forvente af os, så det er standarden fremadrettet, siger FCK-træneren.

FC København har seks point efter fire kampe i Superligaen, inden holdet fredag får besøg af Randers FC.

/ritzau/