Brøndby Gymnasium nomineret til pris

Brøndby Gymnasiums medarbejdere har været meget glade for at deltage i førstehjælpskurserne.
Brøndby Gymnasiums medarbejdere har været meget glade for at deltage i førstehjælpskurserne.

Brøndby: For et år siden besluttede Brøndby Gymnasium, at alle fastansatte skulle deltage i et 6-timers obligatorisk førstehjælpskursus. Det betyder, at alle gymnasiets 30 fastansatte medarbejdere i dag kan førstehjælp. Derfor er Brøndby Gymnasium også nomineret til førstehjælpsprisen, der for andet år i træk bliver uddelt af Røde Kors til en virksomhed den 29. april i København.

Beslutningen om at sende alle medarbejdere på et førstehjælpskursus blev ifølge lektor og idrætskoordinator Thomas Holbech Anker taget, da førstehjælp blev en del af gymnasiets generelle sundhedspolitik, som prioriteres højt.

– Brøndby Gymnasium er et idrætsgymnasium, og det sundhedsmæssige skal være i orden. For os handler førstehjælpen grundlæggende om tryghed. Det er vigtigt for os at vide, hvad vi skal gøre, hvis ulykken rammer, siger han.

Ifølge Thomas Holbech Anker er medarbejderne glade for kurserne.

– Modtagelsen har været rigtig god. Førstehjælpskurset var overraskende godt, og fungerede også som en slags teambuilding, siger han.

Begrundelsen

Ud over kurserne har Brøndby Gymnasium også sat to hjertestartere op, og de er derudover i gang med at udarbejde en omsorgsplan, hvor psykisk førstehjælp også indgår.

Og det er den på grund af den indsats, at Brøndby Gymnasium nu er nomineret til førstehjælpsprisen, forklarer chef for førstehjælp i Røde Kors, Tina Donnerborg.

– Ved at prioritere førstehjælp højt har Brøndby Gymnasium ydet en helt særlig indsats. Førstehjælpskurser er obligatoriske for medarbejderne, og det viser, at de tager ansvar for både elever og medarbejdere. Som et idrætsgymnasium sender det også et vigtigt signal om, at eleverne er i sikre hænder, når de er i skole, siger hun.

Ud over Brøndby Gymnasium er Jyske Bank i Silkeborg og Dupont Nutrition i Brabrand blandt de nominerede til førstehjælpsprisen.