Brøndby-direktør lettet over fredeligt FCK-derby

Der blev foretaget få anholdelser i forbindelse med mandagens københavnerderby i Brøndby, og det vækker glæde.

Superliga fodbold Brøndby - FCK Steve de Ridder og bag ham Dario Dumic (20)
Superliga fodbold Brøndby – FCK Steve de Ridder og bag ham Dario Dumic (20)

Mandagens 0-0-derby mellem Brøndby og FC København på Brøndby Stadion, hvor der var mere end 22.000 tilskuere på lægterne, blev afviklet i god ro og orden.

Det er Brøndbys administrerende direktør i Brøndby, Jesper Jørgensen, lettet over, efter at der har været massiv opmærksomhed omkring kampens afvikling.

– Her dagen efter kampen og den efterfølgende evaluering må vi sige, at det overordet set var et velafviklet derby.

– De planer for dagens forløb, vi havde lagt i samarbejde med politiet, fansene og FC København, lykkedes, og det er vi meget tilfredse med, siger Jesper Jørgensen til klubbens hjemmeside.

Brøndby-direktøren udtrykker tilfredshed med måden, selve kampen samt ikke mindst timerne før og efter opgøret forløb på.

– Jeg vil i den forbindelse rose alle de involverede for et rigtig godt samarbejde forinden, under og efter kampen.

– Politiet og vores kontrollører på Brøndby Stadion ydede en fin og professionel indsats og var sammen med vores fans medvirkende til, at der var så få problemer, siger han.

Politiet oplyste, at der i forbindelse med kampen blev foretaget syv anholdelser, heraf blev de seks anholdt for overtrædelse af karantænereglerne i timerne inden kampen.

Derudover er en række fans identificeret og sigtet for brug af pyroteknik.

– Til et så stort og traditionsrigt opgør er der en masse ekstra spænding på tribunerne og ikke mindst mellem de to klubbers fangrupper, så det er meget vanskeligt helt at undgå, at der undervejs er episoder, man gerne ville være foruden.

– Vi kan dog konstatere, at de grundige forberedelser og den store sikkerhedsindsats, vi og de andre parter lagde for dagen, gjorde, at derbyet og timerne før og efter overordnet set forløb godt, konkluderer Jesper Jørgensen.