Breschel jagter ny medalje

Foto: Henning Bagger, Hans Kristensen

Cykling: Når verdens bedste cykelryttere søndag sætter gang i pedalerne, og ruller ud på en 13,8 kilometer rundstrækning i Medrisio i Schweiz, kan det blive med en lokalrytter i fokus. Den tidligere Faxe-dreng Matti Breschel vil i hvert fald gøre hvad han kan for at hente en ny medalje ved VM i landevejsløb.

– Jeg føler, at formen er som den skal være, og at jeg er godt kørende, så jeg er optimistisk, fortæller bronzemedaljevinderen fra sidste år.

Han har de seneste dage været ude på ruten og giver den følgende karakteristik.

– Det er en lidt hårdere rute end sidste år med flere højdemeter. Men ofte er det sådan, at når ruten er hård, så venter folk med at køre cykelløb. Har folk respekt for ruten og venter, så tror jeg umiddelbart, at det er en god rute for mig, hvis jeg kan finde de samme ben som sidste år, forklarer Matti Breschel.

Et godt hold

Danmark, har som følge af deres placering på ranglisten, fået seks ryttere med til verdensmesterskabet, og Matti Breschel vurderer at holdet har rigtig gode muligheder for at hente en medalje.

– Det er et rigtig godt hold, som vi stiller med. Specielt Jacob Fuglsang har vist, at han er klar. Og hvis løbet bliver hårdt nok, så tror jeg, at han kan lave noget stort. Og jeg er sikker på at han kommer til at sidde i finalen, hvis han slipper for uheld. Vi er måske lidt nogle underdogs, og det skal vi spille lidt på, vurderer den 25-årige rytter, som har snakket med landstræner Lars Bonde om taktikken til løbet.

– Det bliver nok lidt lige som sidste år, hvor vi skal lukrere på de store nationer og se hvad de gør. Så bliver det jo nok Chris Anker Sørensen, Jacob Fuglsang og jeg, som bliver sparret, mens de tre andre (Lars Bak, Nicki Sørensen og Anders Lund, red.) skal passe os op, siger Matti Breschel, der mener, at italienske Damiano Cunego og belgiske Philippe Gilbert er blandt favoritterne.

Verdensmesterskaberne markerer at cykelsæsonen er ved at gå på hæld, og indtil videre er han godt tilfreds med udbyttet.

– Jeg er noteret for fem sejre, og det er jo det, som det hele går ud på. Jeg ville selvfølgelig gerne have kørt Tour de France, og når det nu ikke kunne lade sig gøre, så ville jeg gerne have taget endnu en etape i Vuelta a España. Men nogle gange går det bare desværre ikke som man gerne vil. Men overordnet er jeg sgu tilfreds, og sæsonen er jo ikke slut endnu, fortæller Matti Breschel. n