Bremen sender Dortmund-danskere ud i tysk pokaldrama

Det endte med fire mål i den forlængede spilletid og straffesparkskonkurrence, da Bremen sendte Dortmund ud.

Werder Bremens spillere jubler med holdets fans efter sejren i Dortmund.
Werder Bremens spillere jubler med holdets fans efter sejren i Dortmund.

Bundesligaens suveræne førerhold fra Borussia Dortmund er overraskende ude af den tyske pokalturnering før kvartfinalerne.

Tirsdag måtte Thomas Delaney og holdkammeraterne se sig besejret af Werder Bremen.

Kampen blev afgjort i en straffesparkskonkurrence, da stillingen var 1-1 efter ordinær tid og 3-3 efter to gange 15 minutters forlænget spilletid.

Delaney, der før sæsonen skiftede til Dortmund fra Bremen, var i overtiden af den ordinære kamp tæt på at afgøre affæren på et hovedstød, der snittede oversiden af overliggeren.

I den forlængede spilletid blev Jacob Bruun Larsen sendt på banen for Dortmund, og han bidrog til dramaet, der nåede nye højder med yderligere to scoringer til hvert hold.

Dortmund bragte sig foran med både 2-1 og 3-2, men begge gange lykkedes det Werder Bremen at svare igen.

Christian Pulisic og Achraf Hakimi scorede for Dortmund, mens Claudio Pizarro og Martin Harnik slog tilbage for gæsterne.

I den ordinære kamp havde Bremen taget en 1-0-føring efter fem minutter ved Milot Rashica, mens Marco Reus fik udlignet til 1-1 for hjemmeholdet.

I straffesparkskonkurrencen var gæsternes skytter sikre afsluttere, mens Dortmunds Paco Alcacer og Maximilian Philipp lagde ud med at brænde værternes to første forsøg.

Dortmund var storfavorit før kampen efter en suveræn sæson i Bundesligaen, som holdet topper med 49 point – syv point foran de nærmeste forfølgere. Bremen har 27 point på tiendepladsen.

Tirsdag aften måtte bundesligaklubberne Bayer Leverkusen og FC Nürnberg også forlade pokalturneringen.

Leverkusen tabte med 1-2 til Heidenheim fra 2. Bundesliga, og Nürnberg måtte se sig besejret med 0-1 af Hamburger SV, der ligesom Heidenberg spiller i den næstbedste række.

Derudover er Paderborn videre efter en 3-1-sejr ude over Duisburg. Begge klubber spiller i 2. Bundesliga.