HIK går en trist jul i møde. Holdet overvintrer på en nedrykningsplads, og samtidig fortsætter åreladningen af spillere.
Listen over spillere, der er skiftet til bl.a. Lyngby, Skjold, B93 og Fredericia, er efterhånden oppe på en halv snes – uden at der er kommet trafik den modsatte vej til at fylde hullerne ud. Senest er den farlige kantspiller Emil Dyre taget til prøvetræning i Frankrig.
Det underlige er, at de danske klubber, der har været på indkøb, ikke har en væsentligt bedre økonomi end HIK.
HIK bruger tilsyneladende pengene på at forstærke sin organisation i form af en direktør, en sponsoransvarlig og en kommunikationsmedarbejder. Det kan der siges meget fornuftigt om, men det virkelige slag skal altså stå på banen, og her ser det ikke opløftende ud. HIK's ledelse har bebudet forstærkning på 6-8 klassespillere i vinterpausen. Vi venter i spænding.
Situationen er i bund og grund meget sigende om udendørs elitesport i Gentofte Kommune. Bortset fra et par sejlere er der ikke meget at komme efter, uanset om vi taler om fodbold, tennis, cykling, atletik, vandski eller roning.
Et godt eksempel er uddelingen af årets udendørs idrætspris. Listen over nominerede er renset for navne med DM-medaljer og andre præstationer på topniveau og udgøres af kandidater, der har klaret sig hæderligt – på lokalt niveau.
Kommunen har altid prioriteret bredden højest, og det skal der ikke siges et ondt ord om. For nylig gik politikerne dog lidt videre og vedtog et projekt, hvor man støtter 12 talenter med penge til træningsophold og rejser. Det er et skridt i den rigtige retning, men der skal nok mere til, hvis man igen skal opleve topidræt i Gentofte Kommune.
Mulighederne er til stede. Med mange herboende erhvervsledere burde sponsorgrundlaget være i orden, og med udsigt til en modernisering af de kommunale idrætsanlæg er de fysiske rammer ved at være på plads. Blot synd, at ombygningen af Gentofte Sportspark er udskudt til 2009.