Brandvæsen rykkede ud til kæntrede børn på Furesøen

Ingen af børnene kom til skade, efter at fire var faldet ud af jolle

Foto: B. Nielsen Mobil: 40191777
Foto: Byrd
Foto: Byrd www.bpln.dk

112 Fire børn kæntrede onsdag formiddag på Furesøen, og derfor blev der kaldt både brandvæsen, ambulance, helikopter og politi til stedet. Der var omkring 10 børn ude at sejle, og da den ene båd vælter ryger der fire børn i vandet. De blev heldigvis reddet op af en anden båd og er i god behold. Det fortæller indsatsleder Thomas Emil Hammerum fra Nordsjællands Brandvæsen til Furesø Avis.

"Kl.10.22 får vi en 112-melding om en drukneulykke på Furesøen. Vi kommer med båd og dykkere fra stationen i Hørsholm og fra Nærum sender vi overfladereddere, der kan snorkle ud. Der kom også en redningshelikopter fra Forsvaret, som blev sendt hjem igen. Vi er 13 personer på vej ud til adressen, og da vi lander derude får vi en melding om, at børnene er blevet trukket op i en båd og er på vej ind mod land. Vi kan konstatere, at alle børn er oppe og i god behold," siger han.

Tager meget seriøst

Det var yachtklubben ved Holte, der lavede sommerferieaktiviteter for børn, og det var ifølge Thomas Emil Hammerum en instruktør, der hoppede i vandet og fik børnene op i den anden båd. De blev alle tilset af ambulancepersonale, da de kom i land.

"Den en ene af de fire drenge blev lidt underafkølet, mens han var i vandet. Alle blev behandlet af ambulancepersonale på stedet. Ingen melding om alvorlig tilskadekomst," lyder det fra Nordsjællands Politi til Det Grønne Område.

Nordsjællands Brandvæsen sørgede for, at sejle den kæntrede jolle ind på land.

"Det var en flot indsat af dem, der var der før os, som selv fik afhjulpet problemet. Sådan en melding tager vi ualmindeligt seriøst, og det er også derfor, at vi er så mange folk fremme. Vi kører ud til cirka 12-14 drukneulykker om året, men det er sjældent, at det er fire børn, det drejer sig om," siger indsatslederen.