Branddag fik en brandgod tilslutning

Foto: THOMAS OLSEN, Johnny Gudmand

Børn i alle aldre, forældre og bedsteforældre besøgte i weekenden Greve Museum i forbindelse med en branddag arrangeret i samarbejde mellem Greve Museum, Greve Brandvæsen, Falck og Falck Museets afdeling i Solrød.

Omkring 150-200 mennesker trodsede vejret for at få sig nogle vidt forskellige brand-oplevelser. Blandt andet kunne man høre nærmere om udstillingen 'Greve i brand', der kører året ud.

– Vi begyndte med en rundvisning for børn. Der var godt fyldt i udstillingen, da omkring 35 børn og 20 voksne lyttede med. De hørte generelt om brand, hvordan man som barn kan forholde sig til brand, og hvordan man igennem historien har slukket brande, fortæller museumsinspektør Kamilla Hjortkjær.

Klokken 12 kom Greve Ungdoms Brandvæsen, og man havde to brandbiler og en brandvæg med. Børnene kunne sprøjte vand på nogle klapper på brandvæggen af træ, og børn i alle aldre kunne være med. Der var også et såkaldt gaskar, hvor de lidt større børn kunne slukke rigtig ild.

– Greve Brandvæsen og Falck kom med de biler, der var klar til at køre ud, hvis der skulle være alarm. De kom med op til flere af de helt nye slags biler. En lille afdeling af Falck Museet, der holder til i Solrød, kom med to veteran-brandbiler, fortæller museumsinspektøren.

32 meter op i luften

Ved arrangementet kunne de modige også få lov til at komme højt op i luften via en drejestige.

– De havde en høj stige med, så man kunne komme 32 meter op i luften, hvis man turde det, og det gjorde rigtig mange børn. Tit var de sammen med en forælder, men ellers var de i følgeskab med en brandmand Det blev ved trods vejret, der til at starte med var godt, men hvor det sidenhen begyndte at regne, siger Kamilla Hjortkjær.

Der var oplevelser for alle, og man kunne blandt andet sidde i de nye brandbiler og veteran-brandbilerne.

– Der var en god kombination af både at kunne se og prøve noget selv. Vi havde også en lille brandhåndsprøjte til de mindste, hvis de syntes, det var for meget med de store ting. Jeg tror, det var et stort hit, at man kunne prøve så mange ting. Det er jo fantastisk at få lov til at sætte sig ind i en stor brandbil. Det mest spektakulære var nok, at man kunne komme op i drejestigen, fortæller museumsinspektøren, der glæder sig over at omkring 150-200 mennesker mødte op.