Brahms, Schumann og Sjostakovitj på Jægerspris Slot

DUO "Musik i Jægerspris" inviterer til koncert i Rebekkasalen på Jægerspris Slot. Søndag den 18. juni kl. 19.30 spiller Iben Teilmann og Charlotte Thaning musik originalt komponeret for bratsch og klaver.

Bratschen, der også bærer navnet violaen, er et instrument i violinfamilien, lidt større og mørkere stemt end violinen.

Ved koncerten præsenteres bratschen som soloinstrument i nogle betydelige kammermusikværker, som man ikke hører så ofte. Koncertens program består af Robert Schumanns "Märchenbilder", Dmitri Sjostakovitjs sonate og Johannes Brahms' sonate i Es-dur. Såvel Brahms som Sjostakovitj skrev som det allersidste en sonate for bratsch og klaver.

Både Iben Teilmann og Charlotte Thaning har tidligere været gæster hos "Musik i Jægerpris", henholdsvis med Hafnia Klaverkvartet og Eskær Trioen, der begge vakte begejstring hos publikum i Rebekkasalen. Salens akustik er i forbindelse med foreningens efterhånden mange koncerter i øvrigt blevet rost i høje toner af de gæstende musikere.

Iben Teilmann er solobratschist i Det kgl. Kapel og en meget aktiv kammermusiker blandt andet som medlem af Diamantensemblet og Sartory Kvartetten. Hun har optrådt i de fleste danske musikforeninger, samt ved internationale kammermusikfestivaler i Sverige, Finland, Frankrig, Italien og USA.

Charlotte Thaning er pianist i Eskær Trioen, med hvem hun har vundet P2musiks kammermusikkonkurrence og optrådt overalt i Danmark, samt i England, Frankrig, Belgien, Holland, Cypern, Portugal, Tyskland, USA og Japan. Eskær Trioen har netop modtaget DRs pris for årets kammermusik-CD og årets klassiske CD 2005. Tillige er Charlotte Thaning meget aktiv som akkompagnatør.

De to har dannet duo siden 1996 og deres næste store projekt er en indspilling af Schuberts arpeggionesonate og sonater af Brahms og Britten for pladeselskabet Classico.

Billetter fås i Rejsestalden Jægerspris (47 50 34 89), samt ved indgangen fra kl. 19.00 (90 kr., dog 45 kr. under 25 år). De kan også bestilles hos foreningen på tlf. 47 52 23 16.

Der er adgang til Rebekkasalen fra den indre slotsgård. Nærmeste P-plads er nordvest for slottet.

Før koncerten og i pausen kan man nyde et glas vin, øl eller vand.

Koncerten støttes af Kong Fr. VII's Stiftelse på Jægerspris, Solistforeningen af 1921, Jægerspris Kommune, Frederiksborg Amt og Kunstrådet.