Botilbudet Broen: Naboer klagede igen og igen

Politianmeldelser, klager og utryghed går igen i naboers henvendelser til Egedal Kommune

Politianmeldelser, klager og utryghed går igen i naboers henvendelser til Egedal Kommune
Politianmeldelser, klager og utryghed går igen i naboers henvendelser til Egedal Kommune

Høj musik, larm og generelt en utryg stemning har i periode været en del af hverdagen for naboerne til Broen, da den lå placeret i Veksø.

For mens hovedparten af beboerne har opført sig upåklageligt, er det enkeltstående beboere, der tilsyneladende har forpestet hverdagen for de omkringboende i en sådan grad, at det i 2018 var én af årsagerne til, at Egedal Kommune besluttede at flytte tilbuddet til en anden lokation.

"Jeg er utryg, jeg er frustreret, og jeg er træt af at skulle agere vagthund. Det må være muligt at visitere beboere til jeres botilbud, der kan indordne sig i småbørnskvarteret. Jeg er alt for mangfoldighed, og vi skal alle kunne være her. Men det kan ikke være meningen, at vi hele tiden skal skrive sammen," hedder det i en mail fra en beboer i området til Egedal Kommune i efteråret 2016.

I en anden mail hedder det;

"Jeg er lige ved at få nok af Broens beboere, på trods af at det er et fåtal, der ødelægger det for resten….. Jeg synes ikke, at det kan være meningen, at jeg skal gå rundt og have ondt i maven, hver gang, der flytter en ny ind, fordi jeg ikke ved, hvad der rammer min hverdag. ….. Jeg har over 100 mails med kommunikation om jeres hus de sidste 6 år. Det er de samme problemstillinger, der starter forfra om og om igen, og sådan vil det jo altid være, når der flytter nye ind. Det er altså ikke holdbar."

I en klage senere samme år lyder det kortfattede budskab til forvaltningen fra en beboer i området:

"Er vi ikke snart der, hvor I er nødt til at sætte flere kræfter ind på stedet? Omvisitere? Lukke?"

Mailkorrespondancen mellem beboere i området samt Egedal Kommune fortsætter på dén måde frem til 2018, hvor det altså besluttes at placere tilbuddet et andet sted.