Borgmestre skal hjem og regne igen

Vi har lavet en aftale med regeringen, og den skal vi selvfølgelig overholde. Det siger KL's næstformand, Erik Fabrin, efter økonomimøde mellem kommunerne.

Landets borgmestre skal hjem og have regnestokken frem igen. På et møde i København om næste års økonomi var der ifølge KL's næstformand Erik Fabrin (V) en udtalt vilje til at prøve at nå et resultat, der matcher KL's aftale med regeringen.

– Der var alle meldinger på mødet, men vigtigst er en udtalt vilje til at prøve at nå et resultat. Hovedsporet er, at vi har bekræftet hinanden i, at den aftale, vi har indgået med regeringen, skal overholdes, siger Erik Fabrin, der er borgmester i Rudersdal Kommune.

Kommunerne står overfor en alvorlig opgave de kommende uger: 26 kommuner har meddelt, at de vil hæve skatten med 875 millioner kroner. Men de må samlet set kun hæve skatten med 300 millioner kroner. Det betyder, at der nu skal findes finansiering eller besparelser for over en halv milliard kroner.

– Det skal findes 500-600 millioner kroner. Det er ikke nødvendigvis besparelser, det kan også være finansiering. Det går vi nu hjem og arbejder på på livet løs, siger Erik Fabrin, der beskriver stemningen på borgmestermødet som "god".

Borgmestermødet i KL er en del af kommunernes budgetproces.

– Det er en aktuel status, og så må vi se, hvor vi ender, fastslår Erik Fabrin.

Borgmestrene har nyt møde i KL den 23. september om næste års økonomi, og her skulle kommunerne ifølge Fabrin gerne være tættere på at overholde aftalen med regeringen.

De kommunale budgetter skal ifølge Fabrin være vedtaget senest den 15. oktober.