Borgmestre i gavehumør

Borgmester uddelingen af penge fra Nordea Danmark Fonden til de lokale foreninger for sidste gang i sin nuværende form

Foto: Kaj Elgaard

UDDELING Der er mange måder at sige tak på. En af de mere utraditionelle kom til udtryk, da spejdergruppen Ræven fra Skibby skulle takke for at have modtaget kr, 5000 fra Nordea Danmark Fonden.

Tre kække spejderpiger smed sig ned på gulvet, hamrede vildt i bankens pæne flisegulv, men de brølede deres glæde ud.

Anledningen var den årlige borgmesteruddeling fra Nordea Danmark Fonden. Gennem flere år har de seks borgmestre i Norea Frederikssunds område stået for at indstille foreninger til at modtage en pris på kr. 5000. Ud fra en tankegang om, at borgmestrene bedst ved, hvad der sker rundt omkring i foreningslivet, og at de har fingeren så meget på pulsen, at de kan indstille de rette.

På grund af kommunal-reformen falder antallet af borgmestre fra de nuværende seks (Stenløse, Ølstykke, Frederikssund, Jægerspris, Slangerup, Skibby) til to (Frederikssund og Egedal). Men Nordea Danmark Fonden vil stadig gerne af med pengene til det gode formål, så modellen for næste år bliver en "gør det muligt"-pris, hvor hver af de to borgmestre får mulighed for at indstille mere end en forening fra deres nye storkommuner.