Borgmestre er klar til økonomisk smalkost

Landets borgmestre er klar til at slanke de kommunale budgetter gennem effektivisering af administrationen, så serviceniveauet ikke sænkes væsentligt.

Landets borgmestre har set skriften på væggen: Der kommer ikke en bøjet 50-øre ekstra til de kommunale budgetter næste år. Men gennem effektiviseringer og en slankning af de senere års administrative vokseværk skal det nok lykkes at opretholde et nogenlunde uændret serviceniveau, lyder det fra en stribe borgmestre, som dagbladet Børsen har talt med.

– Nogle kommuner bruger 17-18 årsværk per 1000 indbyggere ti administration, men andre bruger kun 11 årsværk. Det er immervæk en forskel på 60 procent. Forskellene afspejler i et vist omfang forskellige vilkår, men også at nogle kommuner er drevet langt bedre end andre. Det er der ingen grund til at skjule, siger finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Det er man klar over i Roskilde:

– Der er nogle steder, hvor vi sammenlignet med andre kommuner er højt oppe i økonomiforbrug. Der må vi se, om vi kan effektivisere mere, uden at det går ud over normeringer osv. Vi er jo tre kommuner, der er lagt sammen, og vi har overtaget budgetter og kultur derfra. Måske vi lige skal vende situationen og sige: Kan man administrere på en anden måde? siger borgmester Poul Lindor Nielsen (S).