Borgmesteren venter på en jernvæg, medens vandet stiger…

Poul Erik Skov Christensen, Fyrrebakken 7, 3600 Frederikssund, byrådskandidat (A)

Hundrede års stormene kommer nu oftere, næsten årlig.

Boligområder oversvømmes igen, og folk skal starte forfra efterfølgende, og er i realiteten stavnsbundne, ingen vil købe oversvømning truede huse.

Jeg tror vi er mange i kommunen der tænker, at vi var heldige sidst, så nu må alle gode kræfter samles om, at komme i gang med alt det, der ligger lige for. F.eks. alle digerne i kommunen, der skal reetableres og stormsikres.

Det er ret så mange steder, og kan ses via dette link:

https://www.frederikssund.dk/Borger/Natur-og-Trafik/Kystsikring

I lokalavisen foreslår Entreprenør Niels Viuff, at han kan lægge store mængder jord i forskellige depoter/miler i kommunen så det er nemt og hurtigt at bruge det til udbedringer af digerne, da han er i gang med en række større aktiviteter, hvor han får flere tusinde kubikmeter god, ren dansk muld i overskud.

Super idé, Niels Viuff vil endda stille med gravemaskiner! Så kan vi da komme i gang, inden næste storm…

Men nej. Vi har vist ikke en borgmester med "ja- hatten" på. "Forslaget er da godt nok, men…." og så kommer der tågede undskyldninger for ikke, at gøre noget.

Kære Borgmester – Vi kan da ikke stoppe alt, medens vi venter på at få sat den 3 meter høje jernvæg op omkring broen og strand. Der er jo andre steder der skal sikres.

Afviser Borgmesteren det gode forslag, fordi vi har kommunalvalg i år. Og Niels Viuff opstiller for Socialdemokraterne.

Det går ikke kære Borgmester, nu må du vågne op, der er hundrede af familier der forventer handling – for digerne skal da stormsikres – ikke?

Og er der bøvlede regler og administrativ besvær for at komme i gang, hvorfor har kommunen så ikke gjort noget ved det, forberedt sig. Vandet stiger, medens vi venter….