Borgmester: For mange lærere er stoppet på Læringshuset

Lærerflugt: 32 lærere er stoppet på Læringshuset i løbet af det første års tid.

Naboer frygter gokartstøj: - Jeg forstår deres bekymring

Den fungerende borgmester siger, at man arbejder på at lærerflugten stopper fra den nye skole Læringshuset. Foto: Thomas Olsen

Foto: Thomas Olsen

Høje-Taastrup: For mange lærere er stoppet i løbet af Læringshusets første år. Det erkender den fungerende borgmester i Høje-Taastrup Kommune Kurt Scheelsbeck (K), der dog er fortrøstningsfuld for fremtiden for skolen.

– Det er ikke tilfredsstillende, at så mange er stoppet, og kigger jeg tilbage på det første år, som vi vidste blev udfordrende, ville jeg have ønsket, at vi havde været bedre til at holde på de lærere, der fulgte med fra de gamle skoler, siger borgmesteren.

Han fortæller, at man i efteråret har haft en række møder med repræsentanter fra skolebestyrelsen i Læringshuset og skoleledelsen, hvor man skulle kigge på de mange flytninger fra Læringshuset. Den 20. september udbad man sig også et notat med de faktiske tal over blandt andet antallet af lærere, der var fratrådt. På det tidspunkt var tallet 28, hvilket ultimo november er steget til 32.

Notat af 20.9.22 gældende for perioden august 2021 til august 2022

På Læringshuset er personaleomsætningen i perioden 18,1 procent. For hele skolevæsnet er tallet 17,1. I Læringshusets personaleomsætning indgår 4 forflyttede medarbejdere grundet tilpasninger i ressourcetildelingen for skoleåret 2022/23. Hvis skolens tal renses for disse 4 medarbejdere, ligger tallet for personaleomsætningen på 13,8 procent – altså noget under gennemsnittet for skolevæsnet.

– Vi har bedt administrationen om at samle viden, så vi kan se, hvilke muligheder vi har for at udbedre det. Umiddelbart tænker jeg, at nogen kan være stoppet, fordi det netop er et helt nyt koncept, som de ikke har kunne se sig selv i og i virkeligheden foretrukket en traditionel skole, siger Kurt Scheelsbeck.

Har du input til sagen

Har du input til sagen, er du altid velkommen til at kontakte mig på daniel.fonseca@sn.dk eller på tlf. 20243756

Stadig attraktiv

Han kan også se visse fordele ved situationen, fordi Læringshuset stadig oplever, at lærere – især yngre – har lyst til at arbejde der.

– Det er gået fint med at rekruttere nye, og i virkeligheden er det måske bedre, at børnene får nye lærere, der aktivt har valgt skolen og dette miljø til, mens dem der hellere vil noget andet, får mulighed for det, siger han.

Men samtidig slår han en ting fast.

– Lærervandringen må ikke fortsætte, og jeg er fortrøstningsfuld for, hvad fremtiden angår for Læringshuset. Det er jeg virkelig, siger Kurt Scheelsbeck.

Debat på Facebook

På vores Facebook-side Lokalavisen Taastrup kan du deltage i debatten

Læs også disse artikler om Læringshuset