Borgmester fanger røvere

Ledøje-Smørums borgmester Jens Jørgen Nygaard (K) fangede i aftes en ung mand, der stjal 1300 kroner i stuen i hans ejendom

Foto: Aage Krogsdam

LEDØJE-SMØRUM: Borgmester Jens Jørgen Nygaard (K) blev i går eftermiddags (onsdag) forhindret i at tænde kommunens juletræ ved kulturhuset, da han i stedet måtte jagte en tyv på sin ejendom i Ledøje. Lige før han skulle afsted til juletræstænding, blev han af sin lejer på ejendommen gjort opmærksom på, at en ung mand stod i gården og spurgte efter nogle kasser, han skulle hente.

– Jeg og mine kone arbejdede på førstesalen i stuehuset, da min lejer tilkaldte mig og sagde, at der var en ung mand, der skulle hente en kasse, og han havde øjensynligt været inde i stuen, mens vi var på 1. sal, fortæller Jens Jørgen Nygaard.

– Da min lejer nævnte, at den unge mand havde været inde i huset, spurgte jeg ham, om han havde stjålet noget fra huset. Så skubbede han til mig to gange, hvorefter han stak af og løb ud af Ledøje Bygade, siger Jens Jørgen Nygaard.

Borgmesteren forfulgte den unge mand, der nu fortsatte ad cyklestien mod Albertslund. Efter cirka 400 meter indhentede Jens Jørgen Nygaard ham, og bad om at få retur, hvad han havde stjålet.

– Han returnerede 1300 kroner, som han havde stjålet fra min pung, der lå på bordet i stuen, siger Jens Jørgen Nygaard.

– Da jeg havde fået pengene, stak han af igen. Jeg gik så tilbage til min ejendom, og da jeg kom hjem, ser jeg en varevogn trille ind på vejen, der løber langs min ejendom. Jeg blev mistænkelig og spurgte chauføreren, hvad han skulle der. Han svarede på gebrokkent dansk, at han skulle hente en kasse. Nu blev jeg for alvor mistænkelig, og sammen med min genbo (der var kommet til) min lejer og min kone, omringede vi varevognen og ringede til politiet, der hurtigt kom til stede. Samtidig dukkede den unge mand, jeg havde forfulgt, op ved varevognen, fortæller Nygaard.

Politiet anholdt begge og tog dem med på politistationen sammen med varevognen. Politiet har mistanke om, at der er tale om en varebil, som har været brugt til flere tyverier i området den senere tid.

De unge mand er nu sigtet for røveri, mens varebilen og chauførerens forhold undersøges nærmere. Kulturforvaltningen måtte tilkalde formanden for kulturelt udvalg Margit Enderlein, som tændte juletræet i Jens Jørgen Nygaards fravær.