Borgmester får skylden for dårlig økonomi

Socialdemokraterne i Skibby giver borgmesteren skylden for den akutte pengemangel i kommunen

Foto: Jesper Bjørn Larsen

UNDERSKUD Økonomien i Skibby er elendig, faktisk så elendig, at pengene fosser ud af kassen. I de første tre måneder af 2006 er der forsvundet 14 mio. kr .fra kassebeholdningen.

Underskuddet betyder, at kommunen skal stå skoleret på Sammenlægningsudvalgets næste møde på torsdag. Her skal Skibbys borgmester, Hans Henning Bjørnsen (V), redegøre for, hvordan kommunen har tænkt sig at vende udviklingen.

Allerede i morgen kan borgmesteren hente ideer til den udfordring, når Økonomiudvalget i Skibby samles til et ekstraordinært møde. Men hvis han regner med at få en hjælpende hånd fra Socialdemokraterne, vil han blive svært skuffet.

"Borgmesteren er fuldstændig på egen hånd. Det er hans ansvar at stille forslag om besparelser," siger Kim Rockhill (S), der ser med stor alvor på kommunens økonomiske problemer.

Årsagen til Kim Rockhills uforsonlige linje ligger i, at han mener, borgmesten selv er ansvarlig for den nuværende misere. Kim Rockhill forklarer den med dårlig styring af økonomien og kritiserer især, at kommunen ikke er længere fremme med de jordsalg på Dådyrvej, der er hele grundpillen for budgettet. Jordsalg, der er budgetteret til at indbringe kommunen 12,5 mio. kr.

"Det er borgmesterens ansvar at få administrationen til at gennemføre de ting, byrådet har besluttet. De grunde burde være udbudt som storparceller allerede i oktober måned, da byrådet besluttede at sælge. Nu er vi nødt til at sælge dem som enkeltparceller, hvilket betyder, at vi først skal bruge 5-7 mio. kr. på byggemodning. Kæden er hoppet af, og det er borgmesterens ansvar," siger Kim Rockhill.

Han lægger ikke skjul på, at der nu er behov for at støvsuge kommunens budgetter for at finde en række besparelser. Men han regner ikke med, at det er realistisk at finde besparelser for alle de 14 mio. kr., der mangler i kassen. "Sammenlægningsudvalget bør blande sig, det vil jeg da klart opfordre dem til. Det er jo en kendsgerning, at hvis vi ikke var en del af storkommunen, så var vi blevet sat under administration," siger han.

Det har mandag ikke været muligt at få Hans Henning Bjørnsens kommentar til Kim Rockhills beskyldninger, men det var ikke muligt at træffe borgmesteren i går.

Formanden for Sammenlægningsudvalget, Ole Find Jensen (S), ser også med alvor på Skibbys likviditetsproblemer, men han ser ikke noget behov for at rasle med sablen.

"Nu er der lagt op til, at de to kommuner (Slangerup har et likviditetsunderskud på 5 mio. kr., red.) selv redegør for mulige initiativer. Jeg regner ikke med, at Sammenlægningsudvalget skal pålægge de to kommuner noget," siger Ole Find Jensen.