Borgerlig jubel

Frederikssunds borgmester stiller ikke op ved næste kommunalvalg, og det passer den borgerlige fløj i byrådet glimrende

Foto: David Foli

Ole Find Jensen (A) stopper som borgmester i Frederikssund Kommune efter næste kommunalvalg.

Borgmesteren mener, han har nået en alder, hvor det er tid til at gøre plads til nye kræfter.

"Ved valgperiodens udløb vil jeg være tæt på 67 år og have siddet i kommunalbestyrelser/byråd i Jægerspris og Frederikssund i 24 år – heraf de 16 som borgmester. Det er tid, at nye kræfter kommer til, og derfor melder jeg ud nu, så partiet får mulighed for at tilrettelægge en proces, der kan sikre medlemmernes inddragelse og indflydelse, og jeg ved, at partiforeningen har planlagt et godt forløb, der igangsættes nu," udtaler Ole Find Jensen og fortsætter:

"Der er stadig en række meget spændende udfordringer og opgaver, der skal løses indtil kommunevalget, og jeg ser frem til at fortsætte arbejdet i borgmesterstolen for Frederikssunds dagsorden og fortsatte udvikling i den resterende del af valgperioden."

Ole Find Jensen peger selv på partifællen Tina Tving Stauning som socialdemokratisk spidskandidat.

På en Facebook-profil oprettet kort tid efter Ole Find Jensen annoncerede, at han ikke genopstiller, bekræftede Tina Tving Stauning fredag sin kandidatur som borgmesterkandidat.

"Selvfølgelig stiller jeg op som socialdemokratisk spids- og borgmesterkandidat efter Ole Find Jensen.

Med en solid politisk ballast og stor lyst og energi til at videreudvikle hele Frederikssund Kommune, stiller jeg mit kandidatur til rådighed for den kommende socialdemokratiske og demokratiske proces omkring valg af borgmesterkandidat," skriver Tina Tving Stauning.

Ole Find Jensen var en sand stemmesluger for socialdemokraterne i Frederikssund ved seneste kommunalvalg.

Og hans afgang er godt nyt for de borgerlige partier i byrådet, som har sat næsen op efter et magtskifte ved næste års kommunalvalg.

"Vi jubler rent politisk over, at Ole Find Jensen stopper, men ikke på den personlige plan. Det er klart, at han har været en stor hindring i at få et borgerligt flertal," siger Venstres Jens Ross Andersen og tilføjer:

"Stemningen er i plus for de borgerlige generelt set. Og i Venstre har vi kun grund til at juble. Vi vejrer morgenluften helt fint."

Venstre skal indenfor de næste par måneder finde deres borgmesterkandidat. Her tyder meget på, at John Schmidt Andersen bliver spidskandidat.