Bolt: Rio de Janeiro bliver mit sidste OL

Verdens hurtigste mand slår fast, at OL i Rio de Janeiro til sommer bliver sidste gang, han deltager ved OL.

OL i Rio de Janeiro bliver Usain Bolts sidste OL som aktiv deltager. (Arkivfoto).
OL i Rio de Janeiro bliver Usain Bolts sidste OL som aktiv deltager. (Arkivfoto).

Sprinteren Usain Bolt fastslår, at når han stiller op ved OL i Rio de Janeiro til sommer, så er der tale om hans sidste OL som aktiv deltager.

– Det vil helt sikkert være mit sidste OL. Det vil være hårdt at fortsætte i fire år mere for mig og at holde den motivation, jeg ønsker. Specielt, hvis jeg opnår, hvad jeg håber på i Rio, siger Usain Bolt ifølge AFP.

Ved OL i Rio jagter Bolt yderligere succes som verdens bedste sprinter.

– Min største drøm ved OL er at vinde tre guldmedaljer igen. Det er mit fokus, og det er det, jeg ønsker, så det er det, jeg håber på. Det er min drøm, siger Bolt.

I januar nævnte Bolt over for sit hjemlands Television Jamaica, at hans træner mente, at han kunne fortsætte helt frem til 2020, men Bolt slog dengang fast, at han ikke var sikker.

– Vi får se. Jo ældre man bliver, jo hårdere bliver træningen. 32, 33, 34 år. Det bliver hårdt arbejde. Hvis jeg føler, at jeg kan, så vil jeg helt sikkert gøre det. Men jeg vil slutte mens jeg er på toppen, lød det i januar fra Bolt.

En af Bolts ambitioner ved sommerens OL er at blive den første under 19 sekunder på 200 meter. Usain Bolt har verdensrekorden på 200 meter, som lyder på 19,19 sekunder.

Usain Bolt vandt OL-guld på 100 meter, 200 meter og fire gange 100 meter stafet ved såvel OL i Beijing i 2008 og i London i 2012.