Boligpriser på vej op

UDVIKLING  Der er igen kommet gang i boligmarkedet, og det giver sig udslag i stigende priser.

Sidste år var den gennemsnitlige stigning på ca. 7%, og i år vil boligpriserne fortsætte opturen – dog i lidt roligere tempo, fastslår netmagasinet Bolighed i offentliggørelsen af en landsdækkende undersøgelse.

Der er ikke specifikke tal for Halsnæs, men i Nordsjælland som helhed vil priserne stige  50.000 kroner i snit, med mulighed for store variationer qua boligbeliggenhed, stand m.v.

Undersøgelsen peger på mere voldsomme stigninger i københavnsområdet, hvor ejerlejligheder topper med +122.000 og +66.000 kroner på huse.

Det kan sætte gang i en bevægelse fra hovedstaden i retning mod kommuner som Halsnæs, hvis køberne 'skræmmes væk' af de høje priser i storbyen og i stedet spejder mod nord.

"Den bevægelse har vi set inden finanskrisen, da der blev bygget mange boliger i Halsnæs og der kom mange tilflyttere. På det tidspunkt var befolkningstilvæksten her i kommunen i høj grad drevet af de højere boligpriser i for eksempel København," siger Helge Friis, formand for vækst- og erhvervsudvalget.

Måske er bevægelsen allerede igang: I magasinet Danske Kommuner (okt. 2014) fortælles om et yngre par, som netop valgte at flytte fra Købehavn til Frederiksværk, hvor de kunne få langt mere plads for pengene sammenlignet med bolig i hovedstaden, blot 45 minutters kørsel fra Rådhuspladsen.

Og ifølge en artikel på Kforum.dk er 'udkantsdanmark' på vej til at blive hipsternes foretrukne tilholdssted, fordi der er plads til flere og andre udfoldelser i landlige omgivelser, tæt på naturen.

an