Boligejerne fortjener tryghed – ikke skattestigninger

Mette Abildgaard, gruppeformand for Det Konservative Folkeparti

Fornylig præsenterede Radikale Venstre årets hidtil dårligste idé: Skattestigninger til boligejerne. For i værste tilfælde vil forslaget gå ud over tusinder af nordsjællandske borgere, som allerede betaler mere end rigeligt i boligskat. Det er urimeligt og uretfærdigt. Derfor er jeg glad for, at Det Konservative Folkeparti har fået fastfrosset alle boligskatter frem til 2021 – så der skabes tryghed om boligejernes økonomi. Dét fortjener de.

Rundt om i de nordsjællandske kommuner mærker man tydeligt, hvordan boligskatterne har taget sit faste greb om borgernes økonomi. Siden 2001 er boligskatterne næsten fordoblet, så de i dag udgør 45 milliarder kroner. Det er et tårnhøjt beløb. Derfor kommer jeg aldrig til at forstå, hvorfor De Radikale nu vil tage endnu flere penge op af lommerne på over 80.000 boligejerne. Jeg mener, at vi derimod bør afskaffe boligskatterne, så man aldrig mere beskattes for blot at leve i sit eget hjem.

Det Konservative Folkeparti kæmper hver dag for at sikre boligejerne bedre vilkår. I første omgang er det lykkedes at sætte en stopper for den stigende skatteskrue. Og vores kamp fortsætter indtil alle boligskatter er afskaffet – så der igen kan være tryghed for boligejerne.