Boldklubber flirter seriøst med fusion

AC Hillerød og KBK ser hinanden an de næste tre måneder, hvor AC' hjemmekampe spilles på KBS's baner

Når AC Hillerøds nyoprykkede serie 3-mandskab den 20. august løber på banen til hjemmekampen mod Jyllinge, bliver opgøret spillet på KBKs baner på Tolvkarlevej.

De to lokale klubber har i løbet af foråret haft flere møder med henblik på at sondere mulighederne for et samarbejde.

Det er nu er resulteret i en prøveperiode i den forestående halvsæson, hvor klubberne deler lokaliteter hos KBK i Hillerøds østlige del, men fortsat er to adskilte enheder, der spiller under egne navne.

"Vi er blevet enige om at se hinanden an de næste tre måneders tid, og det er ganske uforpligtende for begge parter. Når efterårssæsonen er slut, sætter vi os sammen og vurderer, om der er basis for at gå videre med samarbejdet, eller om vi hellere skal gå hver til sit igen," fortæller KBK-formand Laust Andrés.

Set ud fra en ren fodboldmæssig betragtning er der god mening i en sammenlægning af de to klubber.

KBK nedlagde sin seniorafdeling for tre år siden, og AC Hillerød har ingen ungdomsafdeling, men det er også andre grunde til sambejdet, siger ACH-formand Ali Majid, der selv bor i Østervang og er lærer på Grønnevangskolen:

"Halvdelen af vores spillere har spillet ungdomsfodbold i KBK og føler en tilknytning til området generelt. Siden KBK nedlagde sin seniorafdeling, er der sket en masse i klubben, og der er kommet helt nye folk til i ledelsen. AC Hillerød har også selv været gennem en udviklingsproces, og vi mener, at tidspunktet nu er kommet til at forsøge et samarbejde. Der har været en rigtig god dialog i foråret, og så må vi se, hvad det kan blive til."

Udover samarbejdet med AC Hillerød har KBK selv tilmeldt et hold i serie 6.

"Nu kommer der liv i klubhuset også i aftentimerne. Der er jo fantastisk, at vi pludselig har 40 seniorspillere, der benytter anlægget," konstaterer Laust Andrés.