Boesen: KIF Kolding kunne ikke fortsætte

Jens Boesen fortæller, at KIF Kolding var nødt til at nytænke, hvis holdet skulle overleve.

Foto: CLAUS FISKER
Den nye håndbold fusions klub KIF København spillede sin første kamp tirsdag aften i Kolding. En træningskamp mod Hamborg. Her Lars Jørgensen og Joachim Boldsen - sammen med træner Peter Bredsdorf Larsen
Den nye håndbold fusions klub KIF København spillede sin første kamp tirsdag aften i Kolding. En træningskamp mod Hamborg. Her Lars Jørgensen og Joachim Boldsen – sammen med træner Peter Bredsdorf Larsen CLAUS FISKER

Danmarks nye håndboldhold hedder KIF København, og holdet skaber overskrifter og får skeptikerne i aktion. Frygten er, at der er et nyt eventyr i gang a la AG København, der endte i et kollaps.

Jens Boesen er direktør for det nye håndboldhold KIF København.

Han kalder det nye projekt for holdbart i 20 år, men han erkender blankt, at der skulle ske noget i KIF Kolding. Man var nødt til at handle, hvis det jyske ligahold skulle overleve.

– Der er selvfølgelig en stor risiko ved det nye projekt, men der var også stor risiko ved at blive, hvor vi var, fortæller direktøren for det spritnye håndboldhold.

– KIF Kolding kunne ikke fortsætte, som det kørte.

Jens Boesen understreger, at der skulle noget ekstraordinært til for at få klubben ud af det underskuds-dødvande, den befandt sig i.

– Det er klart, at det er derfor, vi har foretaget denne udvikling af vores idrætsorganisation. Det er simpelthen for at ændre den stilstand, vi har været i de sidste fire-fem år, som økonomisk har været utrolig anstrengende, fortæller direktøren.

KIF København annoncerede tirsdag, at holdet består af det tidligere KIF Kolding-mandskab tilsat Joachim Boldsen, Kasper Hvidt, Lars Jørgensen plus en endnu ukendt spiller.

Holdets hjemmekampe skal skiftevis spilles i Kolding og i København.