Børsting skoser Vestager for stikpille

LO-formand Børsting bryder sig ikke om Margrethe Vestagers "sådan er det jo"-stikpille til dagpengemodtagerne.

LO-formand Harald Børsting ankommer til mødet angående en ny dagpengeordning med beskæftigelsesminister Mette Frederiksen fredag d.17.august 2012 i Beskæftigelsesministeriet. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2012)
LO-formand Harald Børsting ankommer til mødet angående en ny dagpengeordning med beskæftigelsesminister Mette Frederiksen fredag d.17.august 2012 i Beskæftigelsesministeriet. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2012)

Det var ikke god tone, da De Radikales leder, økonomiminister Margrethe Vestager, lakonisk kommenterede tusindvis af danske dagpengemodtageres udsigt til økonomisk ruin til nytår med et "sådan er det jo".

Det siger LO-formand Harald Børsting forud for fredagens møde i beskæftigelsesministeriet, hvor arbejdsmarkedets parter, kommunerne og A-Kasserne nu kaster sig ud i et forsøg på at sikre indkomst til de snart forhenværende dagpengemodtagere midt i den økonomiske krise.

– Jeg synes ikke, det er nogen pæn måde at udtale sig på, siger Harald Børsting.

– Det er en meget, meget vanskelig situation, som de familier står i. Og det er rigtig mange familier, det drejer sig om, siger han.

Vestagers "sådan er det jo"-kommentar har affødt en syndflod af vrede indlæg på hendes Facebookprofil.

Et enkelt indlæg, hvor Vestager beskrives som et "arrogant og kynisk menneske" har nu fået helt ufattelige 40.000 støtteerklæringer, de såkaldte "likes".

De utallige indlæg fik torsdag Margrethe Vestager til at tage til genmæle med en statusopdatering.

– Min kommentar til de mange indlæg, der i øjeblikket bliver postet her på min Facebookside: Det er hårdt at være uden job, skriver Margrethe Vestager.

– Derfor har regeringen fra dag ét arbejdet for flere arbejdspladser nu og i årene fremover. Løsningen er ikke at fastholde mennesker på offentlig forsørgelse, fortsætter hun.

De Radikale står selv som faddere til dagpengeforringelserne, da de i 2010 gik sammen med Dansk Folkeparti og den daværende VK-regering om at halvere dagpengeperioden fra fire til to år.

Samtidig fordoblede man genoptjeningsretten til dagpenge fra et halvt til et helt år.

I synlig kontrast til Vestager, omtaler SF-formand Villy Søvndal dagpengemodtagernes situation som "mulige tragedier".