Børneteaterdagen i Stege

Årets børneteaterdag på Rødkilde Teaterhøjskole havde lørdag samlet et rekordstort publikum af børn og voksne, der fik sig nogle timers god professionel underholdning og en masse muligheder for at spise sig overmæt i kunstfærdigt pyntede lagkager.

Det var igen Rødkilde Teaterhøjskole, som i samarbejde med Teaterforeningen Bøgestrømmen og for første gang også med Vordingborg Bibliotekerne, der havde arrangeret børneteaterdagen på Møn. Om formiddagen med en forestilling om ?Mustafas Kiosk? med en humørfyldt teaterkoncert opført af teatergruppen Teater Fantast.

 

Bedemanden

I eftermiddagens forestilling ?Paradis?, var det Claus Mandø, Teater Refleksion, der sørgede for underholdningen. Ikke mindre humørfyldt, men også en mere poetisk forestilling om døden og forventninger til paradiset. En bedemand, der får sig en hyggelig snak med de døde.

I en efterfølgende snak med Sydsjællands Tidende kunne han fortælle om indtil videre 35 år, hvor han havde turneret rundt i Danmark og i hele verden blandt andet i Taiwan, USA samt Australien med sine énmandsforestillinger. Hvert år har han 11 forestillinger på programmet ? undertiden sammen med en pianist. Fem af dem er gengangere og fem er nye. Og den 11. er helt hans egen.

– Jeg laver hvert år selv en ny forestilling, forklarer Claus Mandø, der tilføjer, at et enkelt af de mange stykker har været på programmet i mere end 20 år.

 

Højt humør

Formiddagens forestilling fik latteren til at runge hos børnene, mens det nok især var de voksne, der lagde de største grin til eftermiddagens forestilling. Uden det dog på nogen måde forhindrede de store smil fra det yngre publikum.

– Vi grinede rigtig meget om formiddagen. Men det var da også sjovt om eftermiddagen, som det blev sagt af Anna Hoelgaard (8 år) på vej hjem fra forestillingen sammen med sin fætter Elias Toftdal (også 8 år).

 

Lagkager

ne havde Trine Schlosser som næstformand i Teaterforeningen Bøgestrømmen og oldfrue med ansvar for elevernes ernæringsrigtige kost på skolen gennem snart 20 år sørget for. Gennem flere år har hun fået køkkenpersonalet til at lægge nogle lagkager sammen og derefter udfordret eleverne på Rødkilde Teaterhøjskole til at konkurrere om, hvem der kunne pynte den flotteste med flødeskum, chokolade og kunstfærdige slikfigurer.

I år blev det Freja Klint Sandberg og Lulu Strube, der løb med sejren efter optælling af, hvor mange dannebrogsflag, de lækkersultne havde stukket ned i deres lagkage. Med otte flag sikrede de sig sejren i skarp konkurrence med nummer to, der nåede syv flag.

jmr