Børneteater er blevet sikret endnu en sæson

Håndsrækning på 35.000 kroner fra Danske Bank falder på tørt sted for Farum Kulturhus

Foto: Finn Due Larsen

BØRNETEATER

Efter det første år med børneteater i huset kan Farum Kulturhus nu se frem til, at en "sæson 2" står for døren.

Fra september i år til marts næste år bliver der spillet seks forestillinger, blandt andet "Fyrtøjet", "Nissen der ville være berømt", "Den kloge dronning" og "Kaptajn Bimse og Goggeletten".

For at det kan lade sig gøre, havde kulturhuset, der ligesom Skovhuset og andre oplever at der bliver hårdt skåret på kulturområdet i Furesø Kommune for tiden, hårdt brug for en økonomisk håndsrækning.

Den er nu kommet, i form af en check på 35.000 kroner fra Danske Bank i Farum.

Ikke løbet rundt

"Det er svært at se, hvordan det skulle løbe rundt, hvis ikke vi havde fået de penge. Der er brochurer, der skal trykkes og alt muligt andet", siger Zanne Jahn, leder af Kulturhuset i Farum.

I Danske Bank var man ikke i tvivl om svaret, da man blev kontaktet af Farum Kulturhus:

"Vi synes det var et godt formål, og vi kan godt lide at støtte bredt. Mange vælger jo at støtte sporten, mens kulturen er mere overset", siger Allan Juhl Feddersen, filialdirektør i afdelingen på Farum Hovedgade.

Sammen med Thorleif Kreisby Skjødt, filialdirektør i afdelingen på Farum Bytorv, troppede han torsdag op i kulturhuset for på aldeles uformel vis at besegle aftalen med Zanne Jahn og musikkonsulent Torben Ellegård.

Om det første år med børneteater i kulturhusets teatersal kan Zanne Jahn fortælle, at det første år er forløbet over al forventning:

"Det er baseret på, at børn tager deres forældre eller bedsteforældre med, og der har været stor interesse. De voksne morer sig tydeligt lige så godt som børnene."