BMX hitter i Græsted – nu håber de på ny klub

Lokal cykelentusiast håber på opbakning til ny forening for BMX-cykling

Foto: Jens Berg Thomsen

til hjuls Der har rejst sig en dille i Græsted, og dillen hedder BMX. Som et ekko fra 1980'erne har de vævre cykler med de små hjul vundet popularitet blandt børn og unge i byen.

En af folkene bag dillen er Henrik Lykke Pedersen, der er udover at være borger i byen også har dyrket sporten på eliteplan i sin tid og blandt andet deltaget i et europamesterskab.

"Som 46-årig har jeg været ude og købe mig en BMX-cykel igen," fortæller Henrik Lykke Pedersen.

Sportsgrenen har bredt sig, efter der for nylig åbnede en mountainbikebane i Græsted, og nu har

"Alle de små unge – også dem der laver ballade – kører rundt på en BMX-cykel. Det har taget om sig," siger Henrik Lykke Pedersen.

Drømmen nu er at få dannet en egentlig klub, og det er Henrik Lykke Pedersen blevet opfordret til at gøre fra flere sider. Han vil også gerne, fortæller han. Men han vil gerne have nogle flere forældre til at melde sig på banen til arbejdet med at drive klubben.

"Hver gang, jeg er nede og handle, bliver jeg spurgt af børnene, om vi ikke snart skal lave en klub. Jeg plejer at sige, at vi hellere må vente til, at sneen er væk, men jeg vil gerne have nogle flere forældre med til arbejdet med at drive klubben," siger han.

Forleden var børnene fra fritidsklubben Karlsminde forbi den nye mountainbikebane ved Gribskovhallen. Her dyrker de fra tid til anden den nye BMX-dille, og på den dag, hvor Ugeposten var med, havde borgmester Kim Valentin (V) også taget sin cykel hen til banen for at prøve BMX.

Henrik Lykke Pedersen håber, at klubben bliver en realitet, hvis flere melder sig under fanerne.

"Budskabet er, at kan vi få de unge mennesker op på en BMX eller et skateboard, så er der ikke tid til at lave ballade. Alle de små unge, der render rundt i Græsted, også dem der laver ballade, er begyndt at køre BMX. Alle kender hinanden her i byen, og BMX har grebet om sig," siger han.

Henrik Lykke Pedersen var i sin tid en del af det første sponsorerede BMX-team i Danmark og dyrkede i sin tid både freestyle og BMX på bane, fortæller han.