Blob fra Hvidovre

Foto: Kenn Thomsen

Snart 5-årige Theodor spiller rollen som Blob i den nye film »Min Søsters Børn og Guldgraverne«. Det betød seks uger i Canada, hvor Theodor blandt andet hilste på en sød bjørn.

»Jeg var slet ikke bange. Det var en sød bjørn,« siger Theodor mens han viser, hvordan han gav bjørnen mad.

»Det var lidt klamt. Bjørnen lugtede også,« tilføjer Theodor.

Det er ikke hver dag man får lov at give mad til en rigtig levende bjørn. Theodor var ikke lige klar over, at han bare skulle smide maden hen til bjørnen, så han rakte bare hænderne med mad frem, lidt ligesom til en hest – hvorefter bjørnen fik både mad og hænder i gabet. Heldigvis skete der ikke noget – og Theodor kunne ikke se noget farligt i det… Det var nok mere Theodors mor, Gina som løftede øjenbrynene, da hun hørte om det.

Historien er en af de mange oplevelser, som Theodor allerede har haft som skuespiller. Han har også været nede i en gammel mine – og redet på ryggen af bjørnen. Uden at være bange på noget tidspunkt.

»Theodor er simpelthen frygtløs,« griner hans mor Gina.

På optagelser i Canada

Den snart fem-årige dreng fra Hvidovre spiller Blob i familiefilmen »Min Søsters Børn og Guldgraverne« som har premiere torsdag 5. januar.

Filmen er optaget i Canada for at skabe ægte rammer om handlingen. Theodor og hans mor Gina måtte derfor sige farvel til Hvidovre i seks og en halv uge, hvor der skulle optages på tre forskellige steder i Canada. Her havde Theodor sin egen skurvogn, med mulighed for at kunne tage en middagslur undervejs – nogle dage blev der filmet fra kl. 7 morgen til kl. 23.

Det blev dog rigeligt opvejet af de store oplevelser. Foruden bjørnen – som heldigvis er vant til mennesker og filmoptagelser – så fik Theodor også hilst på en vaskebjørn, slanger og frøer. Dertil kom det sjov, som børn og voksne havde både bagved og foran kameraet. Der var en rigtig god kemi mellem hele holdet, og det hjælper, når man kun er på vej til de fem år og kan have svært ved hele tiden at holde koncentrationen. Men blandt andre Rasmus Botoft, der spiller onkel i filmen, var rigtig god til både at lave sjov, og at få fokus tilbage sammen med Theodor.

Nøje udvalgt

For Theodor har det været en lang rejse. Fra børneværelset hjemme hos mor og far, hvor Spiderman er det helt store hit. Og fra børnehaven i Hvidovre, hvor kammeraterne blandt andre tæller Luca, som spiller Grunk i den seneste Krumme-film. Og så til rollen som Blob i en af de mest folkekære og populære film-familier.

Det hele startede, da Theodors mor, Gina tog til casting med Theodor og hans storebror Tobias, som dengang var ti år. Det var en lang casting, og begge børn skulle prøve en masse ting. I virkeligheden var udgangspunktet at få castet Tobias til rollen som Michael, men det endte altså med, at Theodor blev udvalgt. Der var tale om en meget omfattende casting af over 2.000 børn til de fem børneroller!

Nu kan Theodor se frem til premieren på sin første film. Og der bliver formentlig tale om flere i serien om »Min Søsters Børn«.

Spørgsmålet er så, om Theodor vil være skuespiller når han bli'r stor?

»Så vil jeg være en stor Blob,« lyder det fra Theodor, der lige nu har et ønske om at starte med at gå til dans.

Filmarbejdet er ikke noget, som Theodor økonomisk mærker noget til her og nu. Han modtager godt nok et honorar for sin medvirken, men pengene ryger – meget fornuftigt – ind på børneopsparingen.

Jagt efter guldskat

Filmen med Theodor fra Hvidovre får premiere i biograferne 5. februar.

»Min Søsters Børn og Guldgraverne« starter med, at børnene støder på et brunt og slidt billede af en mand med skæg og guldgraverudstyr. Mor fortæller, at det må være deres tipoldefar, der drog til Canada for mange år siden for at blive guldgraver. Det begejstrer børnene, der straks giver sig i kast med at finde ud af, om de stadig har familie i Canada.

Det lykkes dem at komme i kontakt med deres grandtante Anna, som inviterer dem til Canada for at besøge hende. Børnene kommer til Canada sammen med Onkel, som er professor i børneopdragelse og vil bruge sit forskningslegat derovre på børnene for at teste sine nye opdragelsesteorier om, at børn skal kastes ud i farlige ting. Og lige i hælene følger Fru Flinth, som – uvidende om at børnene er med – fortsat har et godt øje til Onkel og ser gode muligheder for lidt voksentid alene med ham.

Det viser sig, at der er en historie om en gammel guldmine, som ligger gemt ude i Canadas vildmark, og et skattekort. Tante Anna tør ikke selv gå ind i minen og beskriver stedet som meget farligt! Historien om minen og skattekortet giver dog Jan og Michael skumle planer, og de lurer familien i retning mod den gamle mine. Snart har børnene fået guldfeber og sendes på jagt efter en skat, som tilsyneladende er gemt i den gamle guldmine. Alt imens bliver Blob og Pusle gode venner med den store bjørn, som følger med dem på tur.

På vej ud for at finde minen bliver de overrasket af Canadas vildnis, natur, dyrefauna og ikke mindst to forbryderiske guldgravere, som også har fået nys om, at der findes en mine derude, der gemmer på en stor guldskat. Det bliver et nervepirrende kapløb om at komme først til skatten…

De voksne roller spilles af blandt andre Rasmus Botoft, Lærke Winther, Zlatko Buric, Lone Hertz, den svenskfødte Hollywood-skuespiller Bo Svensson og Laura Drasbæk samt Signe Skov og Troels Malling som børnenes forældre. Børnenes grandtante spilles af Lone Hertz, som dermed får comeback på det store lærred efter næsten 20 års pause fra film.