Bliver det en lokal? Indstil din kandidat til iværksætterpris her

Halsnæs Kommune er valgt som vært for Region Hovedstadens prisuddeling af Årets Ildsjæl og Årets Iværksætter, og du kan nu indstille lokale kandidater til de to priser

KÅRING Halsnæs Kommune er blevet udvalgt som vært for dette års uddeling af priserne Årets Ildsjæl og Årets Iværksætter i Region Hovedstaden.

Begrundelsen for, at valget lige netop faldt på Halsnæs, er, at der her er igangsat initiativer, som bliver realiseret, og som skaber fremgang i området, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Arrangement afholdes i Færgeterminalen i Hundested Havn torsdag den 26. februar 2015 kl. 15. Alle er velkommen til at komme og overvære prisuddelingen.

Du kan indstille din kandidat på Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikters hjemmeside Liv og Land.

Der frist for tilmelding af kandidater til priserne fredag den 30. januar 2015. 

Iværksætterprisen uddeles til en person, der gennem sit professionelle virke og ihærdighed har formået at gøre en særlig indsats for skabelse af arbejdspladser og vækst og på den måde understøtte udviklingen i sit lokalområde.

Ildsjæleprisen uddeles til personer, der med deres frivillige indsats og store engagement gør en stor forskel for levevilkårene i mange lokalsamfund i Danmark.

Samtidig har de en uvurderlig betydning for det særlige fællesskab, som eksisterer mange steder i landdistrikterne.

Som nævnt er Halsnæs blevet udvalgt som stedet for prisuddelingen, fordi kommunen de seneste år har fostret flere eksempler på ildsjæle og nye initiativer.

Med risiko for at udelade nogle, nævner vi her en række af grupper og projekter, som hører under kategorien for prisuddelingen:

LAG-gruppen i Halsnæs bl.a. været involveret i projekter som Havtyren, Havnens- og Fiskeriets Hus, den flydende musikplatform, grusgrav-projektet i Ølsted og Folkedansernes Hus i Hundested.

Omkring Torup har der også være flere projekter som madmarkeder, vejrhaner og musikfestivalen Himmelstorm.

Også Sandskulpturfestival i Hundested, flere personer omkring Stålsat by i Frederiksværk samt senest gruppen af unge, der kalder sig Foreningen af unge iværksættere og ildsjæle, kan nævnes.

Det samme gælder Food fairs i Frederiksværk og sammenslutningen Spisekammer Halsnæs med fokus på lokale fødevarer.

De to lokale ildsjæle, som bl.a. står bag Oplevelsesplatformen i Hundested Havn og Dyssekilde Station, Finn Nyhuus og Peter Plant, blev sidste nomineret til titlen om at blive årets ildsjæle i Region Hovedstaden og Bornholm.

jent@lokalavisen.dk