Blair overvejer at droppe bogpromovering

Tony Blair ønsker ikke at være årsag til uroligheder i London og overvejer derfor at droppe signeringen af sin bog i en boghandel i den britiske hovedstad.

Den tidligere britiske premierminister Tony Blair siger, at han overvejer at aflyse en række arrangementer i London i denne uge, der var planlagt i forbindelse med promoveringen af hans nye selvbiografi.

Det sker af frygt for, at arrangementerne vil blive mødt med protester.

Tre mennesker blev anholdt i weekenden, efter at der blev kastet med æg og sko i forbindelse med, at Blair skulle signere eksemplarer af "The Journey" i en boghandel i Dublin. Flere end 200 demonstranter stødte sammen med politi i den irske hovedstad.

Modstandere af krigene i Irak og Afghanistan har sideløbende med det højreorienterede British National Party bebudet demonstrationer onsdag. Her skal Blair efter planen signere eksemplarer af sine memoirer i en boghandel i det centrale London.

– Jeg ønsker ikke at udsætte offentligheden for al den ballade og bebyrde politiet på grund af hvad der trods alt blot er en bogpromovering, siger Blair til Sky News.

– Jeg synes det er sørgeligt, at man ikke kan signere en bog uden at folk fysisk forsøger at forhindre en i det, siger den 57-årige tidligere premierminister.