Blackstone trækker sig fra ejendomshandel på Frederiksberg

Minister ønsker beboere tillykke med ophævet købsaftale vedrørende ejendomme på Frederiksberg.

Beboerformanden i Den Sønderjyske By, Søren Berg (t.v.), havde inviteret boligminister Kaare Dybvad (t.h.) til et møde ved ejendommene den 13. september i år for at tale om handlen med Blackstone. (Arkivfoto)
Beboerformanden i Den Sønderjyske By, Søren Berg (t.v.), havde inviteret boligminister Kaare Dybvad (t.h.) til et møde ved ejendommene den 13. september i år for at tale om handlen med Blackstone. (Arkivfoto)

Ejendomsselskabet 360 North, der er ejet af den amerikanske kapitalfond Blackstone, ophæver en omstridt købsaftale om ejendomme på Frederiksberg.

Det oplyser Frederiksberg Boligfond i en pressemeddelelse.

Købet drejede sig om ejendommene Den Sønderjyske By og Svalegården, og annulleringen sker i kølvandet på måneders massiv modstand fra beboerne.

Borgmesteren i Frederiksberg Kommune, Simon Aggesen (K), tager med tilfredshed nyheden til efterretning.

– Det er ene og alene parternes beslutning, som Frederiksberg Kommune ikke har indflydelse på, siger han.

– Det er et stort tema, hvordan Frederiksberg er en by for alle. Det er også en af grundene til, at jeg har efterlyst, at de, som investerer i vores boliger, viser respekt for byen og dem, der bor her.

Boligminister Kaare Dybvad (S) kalder det en god nyhed og lykønsker beboerne.

– Jeg vil ønske tillykke til beboerne med, at de slipper for at blive opkøbt af Blackstone.

– Det er jo et eksempel på, at nogen siger fra og gennem fredelige protester markerer, at man ikke er interesseret i at blive opkøbt af en amerikansk kapitalfond, siger Kaare Dybvad.

I december sidste år indgik boligfonden en aftale med 360 North om at købe ejendommene Den Sønderjyske By, Svalegården og Peter Bangs Hus.

Peter Bangs Hus benyttede muligheden til at købe ejendommen som andelsbolig.

Men bagefter opstod der en retlig tvist mellem boligfonden og flere lejere i Den Sønderjyske By. Det har hverken 360 North eller Blackstone er part i.

Tvisten handler om, hvorvidt det gamle skøde 1932 betyder, at ejendommene skal sælges til den oprindelige værdi.

– Det er helt afgørende for fonden at få afklaret, hvorvidt Frederiksberg Boligfonds ejendomme er det værd, der står på skødet fra 1932 eller salgsprisen i dag, siger Flemming Brank, formand for Frederiksberg Boligfond.

– Det betyder også, at selv om den verserende retssag, kun omhandler Den Sønderjyske By, vil rettens afgørelse have betydning for værdien af alle de ejendomme, det gamle skøde dækker, siger han i meddelelsen.

Grunden til, at parterne har valgt at afbryde handlen, er, at det er usikkert, hvornår den retlige tvist kan afgøres.