Bjørn Lomborg på vej med klimafilm

Miljødebattøren Bjørn Lomborg er på vej med en film om, hvad vi skal gøre ved klimaet. Målet er at lave et modstykke til Al Gores Den ubekvemme sandhed.

ARKIVFOTO 2009 af Bjørn Lomborg-- Miljødebattøren, lektor og direktør for Copenhagen Consensus, Bjørn Lomborg, er hovedpersonen i en ny film "Cool it", der får premiere på Toronto Film Festival i september. Filmen, der i disse dage optages i Los Angeles,
ARKIVFOTO 2009 af Bjørn Lomborg– Miljødebattøren, lektor og direktør for Copenhagen Consensus, Bjørn Lomborg, er hovedpersonen i en ny film "Cool it", der får premiere på Toronto Film Festival i september. Filmen, der i disse dage optages i Los Angeles,

Miljødebattøren, lektor og direktør for Copenhagen Consensus, Bjørn Lomborg, er hovedpersonen i en ny film "Cool it", der får premiere på Toronto Film Festival i september.

Filmen, der i disse dage optages i Los Angeles, sætter blandt andet fokus på, hvordan de fattige lande kan tilpasse sig et ændret klima, ligesom den fortæller, hvordan man kan gøre de store byer køligere ved at gøre den grønnere, siger Bjørn Lomborg til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Filmen er ikke bare en film om global opvarmning, men en film om de udfordringer, vi sagtens kan tackle på en smart måde, siger Lomborg.

Optagelserne til "Cool it" har stået på et stykke tid, og der er filmet i både Kenya, Skotland og USA.

Bjørn Lomborg spiller hovedrollen i filmen, og man har forgæves forsøgt at få Al Gore til at deltage. Filmholdet har ifølge Jyllands-Posten en halv aftale med Bill Gates, ligesom man forsøger at få formanden for FN's klimapanel, Ipcc, inderen Rajendra Pachauri, til at stille op.

Både Bjørn Lomborg og filmens producent, Terry Botwick, håber, at filmen vil slå igennem og blive vist på nationale tv-kanaler rundt om i verden.